Tatar’dan Meclis’e çağrı “Kıbrıs Türk halkının haklarını güçlü, tek yürek ve tek vücut şekilde dünyaya haykırın”

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi’nden Kıbrıs Türk halkının haklarını güçlü, tek yürek ve tek vücut şekilde dünyaya haykırmasını istedi.
Cumhuriyet Meclisi’nin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleştirdiği olağanüstü birleşim tamamlandı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, genel kurulda milletvekillerini Kıbrıs Türk halkının mülkiyet hakkını, hukuk düzenini ve onurunu hedef alan baskıcı Rum siyasetine karşı ses yükseltmeye çağırdığını, söyledi.
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurumlarına, başta Taşınmaz Mal Komisyonu olmak üzere meşru yapılarına yönelen her türlü baskı reddedilmeli” diyen Tatar, uluslararası hukuka uygun şekilde hak elde etmiş bireylerin insan haklarının ihlal edilmesine göz yumulmaması gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin saldırgan ve hukuk dışı tutumuna son verilmesi için gerekli diplomatik araçların devreye sokulması gerektiğini de kaydetti.
Benzer haberler
Featured
Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın!
Bariyerlere çarpan araç takla attı!
Muammer Moran hayatını kaybetti!
Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz”
Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı
Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var
Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı”
Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor
Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu


