Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için yarın New York’a gidiyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için yarın New York’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York’ta 17-18 Mart tarihlerinde yapılan toplantının devamı olan New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için yarın New York’a gidiyor. Cumhurbaşkanı Tatar’a toplantıda Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Özel Temsilci Güneş Onar, Cumhurbaşkanı Hukuk Danışmanı Sülen Karabacak, Cumhurbaşkanı Güven Yaratıcı Önlemler ve İki Taraflı Teknik Komiteler Koordinatörü Seniha Birand Çınar, Cumhurbaşkanı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Hüseyin Işıksal ve Dış Basın Sorumlusu Kerem Haser Eşlik edecek. Heyet, yarın 09.55’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ayrılacak. -Zirve akşam yemeği ile başlayacak Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılacağı New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesi ile ilgili bilgilendirme yaptı. Buna göre, 16 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da (KKTC saati 02.00) akşam yemeği ile başlayacak olan zirve, BM Merkezi’nin 4. Katında bulunan “Delegates Dining Room” adlı salonda yer alacak. -İkili görüşmeler BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve heyeti ile görüşmesi ise 17 Temmuz Perşembe günü 10.00-10.20 saatleri (KKTC saati 17.00-17.20) arasında BM Merkezi’nde olacak. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 10.30-10.50 (KKTC saati 17.30-17.50) saatleri arasında Birleşik Krallık Avrupa Devlet Bakanı Stephen Doughty ile de ikili görüşme gerçekleştirecek. -5+1 Gayrıresmi Zirve Çekilecek aile fotoğrafının ardından Türkiye, Yunanistan ve İngiltere heyetlerinin katılımı ile 11.30-13.30 (KKTC saati 18.30-20.30) saatleri arasında BM Merkezi’nde iki saatlik 5+1 formatındaki ana oturuma geçilecek. 15.15-16.45 (KKTC Saati 22:15- 23:45) saatleri arasında ise 5+1 formatında kapanış oturumu yapılacak. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, saat 17.00’de (KKTC Saati 00:00) BM Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyecek. Toplantının ardından havaalanına intikal edecek olan heyet, 18 Temmuz Cuma günü saat 00.35’te (KKTC saati 07.35) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dönmek için New York’tan ayrılacak. Cumhurbaşkanı ve heyeti, KKTC saati ile 20.05’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelecek ve saat 20.30’da Ercan Devlet Havaalanında basın açıklaması yapılacak.

Benzer haberler

Featured
DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı 2026-06-14 13:41:00 Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! 2026-06-14 13:32:00 Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı 2026-06-14 13:28:00 Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" 2026-06-14 12:51:00 Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" 2026-06-14 12:34:00 “Modern Nicosia” Sergisi açıldı 2026-06-14 12:28:00 Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” 2026-06-14 12:22:00 Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı 2026-06-14 12:16:00 En fazla yağış Kantara'da 2026-06-14 11:29:00