Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir” PGM üniversitelere yönelik “Eşgüdüm ve Koordinasyon Toplantısı” düzenledi Bir haftada 58 trafik kazası meydana geldi “Geçit Yok” adlı belgesel gösterimi cumartesi akşamı yapılacak Nöbetçi eczaneler (22 Eylül 2026) Kanatlı "Yapılacak çok iş var ancak niyet yok" Bağımsızlık Yolu, Rahvancıoğlu’nun Türkiye’ye giriş yasağını AİHM’e taşıyor Mustafa Emiroğluları "KTHY’yi yeniden uçuracağız demeden önce, nasıl yere indirildiğini konuşalım" Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir” PGM üniversitelere yönelik “Eşgüdüm ve Koordinasyon Toplantısı” düzenledi Bir haftada 58 trafik kazası meydana geldi “Geçit Yok” adlı belgesel gösterimi cumartesi akşamı yapılacak Nöbetçi eczaneler (22 Eylül 2026) Kanatlı "Yapılacak çok iş var ancak niyet yok" Bağımsızlık Yolu, Rahvancıoğlu’nun Türkiye’ye giriş yasağını AİHM’e taşıyor Mustafa Emiroğluları "KTHY’yi yeniden uçuracağız demeden önce, nasıl yere indirildiğini konuşalım"
Dolar
Euro
Sterlin

Tatar "KKTC'nin ileride Doğu Akdeniz'in parlayan yıldızı olacağından hiç şüphem yoktur"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Tatar "KKTC'nin ileride Doğu Akdeniz'in parlayan yıldızı olacağından hiç şüphem yoktur"
Reklam

İstanbul'da Türk Edebiyatı Vakfınca, "Türk Devletleri Teşkilatı Bağlamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gelecek Vizyonu" Konferansı düzenlendi. Üst düzey yetkililerle çok sayıda davetlinin yer aldığı vakıftaki konferansa Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmacı olarak katıldı. Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı'nın açılış konuşmasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan, KKTC'nin dış işlerindeki gelişmelerle ilgili video, izleyenler tarafından alkışlandı. Konferansta şiirlerini seslendiren şairler Oktay Öksüzoğlu ve Feyzan Korur'a, Türk Edebiyatı Vakfının kurucusu gazeteci, edebiyat tarihçisi ve yazar Ahmet Kabaklı'nın doğumunun 100. yılı anısına hazırlanan madalyalar takdim edildi. - "KKTC'nin ileride Doğu Akdeniz'in parlayan yıldızı olacağından hiç şüphem yoktur" Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı konuşmada, tarih boyunca hiçbir devletin ve ırkın, Kıbrıs'ta Osmanlı Devleti kadar uzun süre varlık göstermediğine dikkati çekerek, Kıbrıslılar için Osmanlı bayrağının indirilip İngiltere bayrağının göndere çekilmesinin çok üzücü olduğunu söyledi. Tatar, "1571'den 1923 Lozan Antlaşması'na kadar, 350 yıla yakın, çok uzun bir süre, Osmanlı Devletinin bir parçası olan Kıbrıs'ımızla, tarihimiz, kültürümüz, geçmişimiz, vakıflarımız, ruhumuz, maneviyatımız, kimliğimiz, değerlerimiz vardır. Her şeyimiz vardır." ifadelerini kullandı. İletişim ve ulaşımın zor olduğu dönemlerde bile Kıbrıslıların, ana vatanına, milli birliğe ve beraberliğe inancını yitirmediğine dikkati çeken Tatar, "Bunlar, işte bizlerin geçmişidir. Bizlerin yüreğidir. Bizlerin Türk oğlu Türk olduğumuzun, milletin ayrılmaz ve kopmaz bir parçası olduğumuzun yegane ifadesidir. İşte biz böyle bugünlere kadar gelebildik." dedi. Tatar, şunları kaydetti: "Bütün bu mücadelemiz, direnişimiz, başarımız bir bakıma kültürümüzdür, maneviyatımızdır, değerlerimizdir, inancımızdır ve millete olan bağlılığımızdır çünkü millete bütün bu değerlerle bağlılığınız olmazsa kopar giderseniz, başkaları tarafından asimile edilirsiniz. Onların boyunduruğu, esareti altında yok olur giderseniz. İşte Kıbrıs Türkü bunlara direnebilmiştir çünkü kökü ve mayası sağlamdır, sağlam olmaya da devam ediyor. " Kıbrıs'ın yıllar içindeki gelişimine işaret eden Tatar, "KKTC'nin ileride Doğu Akdeniz'in parlayan yıldızı olacağından hiç şüphem yoktur." dedi. Tüm bu gelişimlerin daha da ileriye taşınması için geçmişle övünmek, Türk milletiyle her türlü iletişim kanalının geliştirilmesi ve daha da kuvvetlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Tatar, "Kıbrıs'ımızı çok daha güzel günlere taşıyabileceğimizden hiçbir şüphem yok çünkü sizler varsınız." ifadesini kullandı. Konuşmasının ardından Tatar'a Türk cumhuriyetleri ve Türk dünyasına hizmetleri ve katkılarından dolayı "Yaşayan Dede Korkut Ödülü" takdim edildi. Konferans, aile fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Benzer haberler

Featured
Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” 22 Eyl 2026 21:38 BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" 22 Eyl 2026 21:26 Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! 22 Eyl 2026 21:20 Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" 22 Eyl 2026 21:12 BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı 22 Eyl 2026 21:07 Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” 22 Eyl 2026 20:29 Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" 22 Eyl 2026 20:22 Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" 22 Eyl 2026 19:24 Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı 22 Eyl 2026 19:12