Tasarının 18 Eylül'de yürürlüğe girmesi öngörülüyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kamu iş yerlerinde haftalık çalışma saatlerini yıl boyunca haftalık 39 saat olarak düzenleyen “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu.
Tasarıyla ilgili görüş ve öneriler, yirmi gün içinde Meclis Başkanlığına yazılı olarak sunulabilecek.
Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı, 7/1979 sayılı Kamu Görevlileri Yasası’nın çalışma saatlerini düzenleyen 105’inci maddesini değiştirmeyi öngörüyor.
Yürürlükteki yasada, kamu görevlilerinin haftalık çalışma süresi yaz mesaisinde 35, kış mesaisinde ise 40 saat olarak düzenlendi.
Değişiklik tasarısının genel gerekçesinde, özellikle yaz mesaisinde, kamu görevlilerinin haftalık çalışma süresinin az olması ve mesainin erken sona ermesi nedeniyle vatandaşın yeterli hizmet alamadığı, ayrıca ek çalışma ödeneklerinin devlet bütçesinde mali külfete yol açtığının görüldüğü belirtiliyor.
Tasarının genel gerekçesinde, bu doğrultuda, kamu görevlilerinin haftalık çalışma süresini 39 saat olarak yeniden düzenlenme ihtiyacı duyulduğu ifade ediliyor.
Tasarıyla, kamu görevlilerinin haftalık çalışma süresi 39 saat olarak ve hafta sonları yine tatil olarak düzenleniyor. Vardiya ve rotasyon usulü çalışanlar için vardiya ve rotasyonları hafta sonuna düşmesi halinde ise hafta sonları tatil olmayacak.
Aynı gerekçeyle, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve Sivil Savunma Teşkilatı Personel (Değişiklik) Yasa Tasarısı da Resmi Gazete'de halkın bilgisine sunuldu.
Tasarıların 18 Eylül’de yürürlüğe girmesi öngörülüyor.
Benzer haberler
Featured
Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı
KTTO ve KTSO “Sıfır km hafif ticari araçlarda Fiyat İstikrar Fonu sıfırlanmalı”
Üstel 2026 TÜK zahire alım fiyatlarını açıkladı
Genç Yetenekler Production Gençlik Orkestrası, Polonya’da ödül aldı
HAKSEN, Cumhurbaşkanı Erhürman’ı ziyaret etti "Kamu Görevlileri Yasası bu haliyle onaylanmamalı"
Pazar ve Pazartesi iç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor
Res-Bir “Zincir marketlerin sıcak yemek satışı haksız rekabet yaratıyor”
GençKültür kurucusu Selçuk Görsay "Hedefimiz Kıbrıs'ın genç kültür-sanat hafızasını oluşturmak"
Nöbetçi eczaneler (3 Temmuz 2026)



