Tarihi “Cenaze Arabası” ait olduğu yerde sergilenmeye devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından bakım-onarım ve koruma işlemleri tamamlanan tarihi “Cenaze Arabası”, ait olduğu yerde sergilenmeye devam ediyor.
Mağusa Suriçi Derneği’nin (MASDER) düzenlediği ve Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba’nın katıldığı “Cumartesi Söyleşileri”nde gündeme getirilen Vakıflar İdaresine ait olan, Lala Mustafa Paşa Camii (St. Nicholas Katedrali) uzantısında yer alan tarihi cenaze arabası için gerekli bakım-onarım ve koruma işlemleri gerçekleştirilerek konu çözüme ulaştırıldı.
Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 1950’li yıllara kadar kullanıldığı bilinen tarihi cenaze arabası Vakıflar İdaresi ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi işbirliği ile bulunduğu yerden alındı ve gerekli teçhizatın bulunduğu Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin Kültür Varlıklarını Koruma-Onarım Merkezi’ne getirilerek bakım-onarım ve koruma işlemlerinden geçirildi.
Vakıflar İdaresince karşılanan çalışmalar, Eski Eserler ve Müzeler Dairesinin Kültür Varlıklarını Koruma-Onarım Merkezi ekibi tarafından, orijinaline sadık kalarak, minimum müdahale, önleyici tedbirlerin alınması, belirli malzeme ve yöntem esasları çerçevesinde gerçekleştirildi.
Bakımı tamamlanan cenaze arabası ait olduğu yere yerleştirildi.
Benzer haberler
Featured
Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim"
DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor"
Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti
Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı!
Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026)
KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti
Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi
TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli"
Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı



