Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Güröz "Kooperatif Levazım ve Binboğa'da siyasi amaçlı istihdam girişimleri sürüyor" YSK “Seçmenler kütükte kayıtlı adreslerini internetten sorgulayabilir” KTAMS Merkezi Cezaevi'nde grev başlatıyor Meteoroloji Dairesi 20 – 26 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı YSK “Adayların Karakter Belgesi’nde silinmesine karar verilen mahkumiyet kayıtları da yer almalı” Türkiye Cumhuriyeti finansmanıyla hibe programlarına başvurular açıldı Türkiye’de "pastırma sıcakları" başlıyor: Akdeniz kıyılarında sıcaklık yükselecek Cumhurbaşkanı Erhürman’ın “Politis” gazetesine demecinin ikinci kısmı: “Hristodulidis’in faaliyetleri güveni zedeliyor” 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin biletleri satışa çıktı Nöbetçi eczaneler (19 Ekim 2026) Gazimağusa'daki feci olayda 1 kişi hayatını kaybetti Ocak altında biriken gaz yangına neden oldu İklim değişikliği Norveç’te içme suyunu kullanılamaz hale getirdi Selami Ayhan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Midilli ve Sisam açıklarında iki ayrı tekne faciasında 12 göçmen öldü Lefkoşa-Güzelyurt ana yolunda aracın çarptığı yaya yoğun bakımda Kenya’da Ebola vaka sayısı sekize yükseldi Halit Gönder hayatını kaybetti Musk’tan Amerika'daki her çocuğa SpaceX hissesi vaadi CTP, sağlık politikaları alanında “Ortak Gelecek Programı'nı" tanıtacak Güröz "Kooperatif Levazım ve Binboğa'da siyasi amaçlı istihdam girişimleri sürüyor" YSK “Seçmenler kütükte kayıtlı adreslerini internetten sorgulayabilir” KTAMS Merkezi Cezaevi'nde grev başlatıyor Meteoroloji Dairesi 20 – 26 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı YSK “Adayların Karakter Belgesi’nde silinmesine karar verilen mahkumiyet kayıtları da yer almalı” Türkiye Cumhuriyeti finansmanıyla hibe programlarına başvurular açıldı Türkiye’de "pastırma sıcakları" başlıyor: Akdeniz kıyılarında sıcaklık yükselecek Cumhurbaşkanı Erhürman’ın “Politis” gazetesine demecinin ikinci kısmı: “Hristodulidis’in faaliyetleri güveni zedeliyor” 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin biletleri satışa çıktı Nöbetçi eczaneler (19 Ekim 2026) Gazimağusa'daki feci olayda 1 kişi hayatını kaybetti Ocak altında biriken gaz yangına neden oldu İklim değişikliği Norveç’te içme suyunu kullanılamaz hale getirdi Selami Ayhan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Midilli ve Sisam açıklarında iki ayrı tekne faciasında 12 göçmen öldü Lefkoşa-Güzelyurt ana yolunda aracın çarptığı yaya yoğun bakımda Kenya’da Ebola vaka sayısı sekize yükseldi Halit Gönder hayatını kaybetti Musk’tan Amerika'daki her çocuğa SpaceX hissesi vaadi CTP, sağlık politikaları alanında “Ortak Gelecek Programı'nı" tanıtacak
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Taçoy “UBP’nin en kötü hali CTP’nin en iyi haliyle yarışabilecek durumdadır”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Taçoy “UBP’nin en kötü hali CTP’nin en iyi haliyle yarışabilecek durumdadır”
Reklam

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, “UBP’nin en kötü hali CTP’nin en iyi haliyle yarışabilecek durumdadır.” diyerek, “Ulusal Birlik Partisi’nin tek rakibi kendisidir. Hiç başka kimse değildir.” ifadelerini kullandı.

Taçoy, UBP’nin seçimde yüzde 30 civarında oy alacağını öngördüğünü, seçim yaklaştıkça ve adaylar netleştikçe bu oranın yüzde 35 seviyelerine çıkabileceğini ifade etti.

Hasan Taçoy Basın Ofisi’nden verilen bilgiye göre, katıldığı televizyon programında soruları yanıtlayan Taçoy, seçim süreci, karma oy tartışmaları ve partisinin seçim performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CTP’nin, henüz seçim ortamı oluşmadan erken seçim söylemini gündeme getirdiğini söyleyen Taçoy, seçimin 6 Aralık’ta yapılacağını belirtti.

Taçoy, yerel ve genel seçimlerin birlikte yapılmasının avantajları bulunduğunu ifade ederek, bunun “demokratik kriterlerin daha iyi çalışabileceği bir ortam” yaratacağını söyledi.

-Karma oy tartışmaları

Karma oy konusunda da değerlendirmelerde bulunan Taçoy, “Ben hiç hayatımda karma oy kullanmadım. Bu kadar yıldır siyasetin içerisindeyim. Kimseden gidip karma oy istemedim. Hiç hayatımda böyle bir şey yapmadım.” dedi.

“Ben hep partime mühür istedim ve hep mühüre çalıştım, partime çalıştım. Yine aynı şeyi yapacağım. Karma oyun kalkıp kalkmaması umurumda değil.” ifadelerini kullanan Taçoy, karma oyun büyük partilerin seçim sonuçları üzerinde belirleyici olmayacağını söyledi.

Karma oyun daha az oy alan partilerde seçim sonucuna etki edebileceğini ifade eden Taçoy, büyük partiler açısından ise aday sıralamasını fazla değiştiren bir unsur olmadığını kaydetti.

“Seçime 3 gün kala böyle bir tartışma yaratmamıza gerek var mı?” diye soran Taçoy, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel üzerinden değerlendirme yapanlar bulunduğunu belirterek, “Kötü benzetmelerle Ünal Bey’e etki etmeye çalışıyorlar. Diğer siyasi partiler de daha farklı şekilde kendilerini ve şahıslarını düşünerek hareket etmeye çalışıyorlar.” dedi.

Taçoy, karma oyun etkisine ilişkin de şunları söyledi:

“Ulusal Birlik Partisi gibi 60 bin kişinin mührünü alan bir partinin içerisinde 2-3 bin aralığındaki karma oy hiçbir rakamı değiştirmez. Sıralamayı da değiştirmez. Ama 10 bin oy alan bir partinin içerisinde 2-3 bin, hatta bin 500-2 bin aralığındaki bir oy çok şeyleri değiştirir.”

-“UBP’nin tek rakibi yine UBP’lilerdir”

Programda CTP’nin seçim sonuçlarına yönelik iddialarının sorulması üzerine Taçoy, “Ana muhalefete söyleyeceğim şudur: Ulusal Birlik Partisi’nin en kötü hali onların en iyi haliyle yarışabilecek durumdadır.” dedi.

Taçoy, şöyle devam etti: “Ulusal Birlik Partisi’nin tek rakibi yine Ulusal Birlik Partililerdir. Hiç başka kimse değildir. Ne Cumhuriyetçi Türk Partisi’dir ne diğer siyasi partilerdir. Dolayısıyla hiç kimse kendini öyle çok yükseklerde görmesin.”

UBP’nin seçimde alacağı oy oranına ilişkin değerlendirmede de bulunan Taçoy, “Ulusal Birlik Partisi bu seçime giderken alacağı oy en kötü ihtimalle yüzde 30 artı eksi 3’tür. Yani yüzde 28’in altına düşecek iddiasını hayatta yapmam, yapamam.” ifadelerini kullandı. Taçoy, seçim yaklaştıkça ve adaylar belli oldukça bu oranın yükselebileceğini belirterek, “Ulusal Birlik Partisi çok daha yukarıya çıkar ve yüzde 35’leri konuşur duruma gelir.” dedi.

-“Seçime giderken birlik olmanın öneminin bilincindeyiz”

UBP’nin seçime hazırlanırken parti içindeki tartışmaları geride bırakarak seçime odaklandığını ifade eden Taçoy, “Her ne kadar kavga etsek, her ne kadar birbirimizle dalaşsak da biz bunu demokrasi gereği, demokrasiye yanıt vermek için yaparız.” dedi.

Seçime giderken parti içinde birlik olmasının öneminin bilincinde olduklarını belirten Taçoy, Başbakan Ünal Üstel’e seçim sürecinde verilecek her görevi üstlenmeye hazır olduğunu söylediğini aktardı.

Taçoy, şöyle devam etti:

“Seçime giderken ben Sayın Üstel’e de bizzat söyledim ve hangi görev olursa olsun ben yaparım dedim. Partiden gelecek olan tüm görevler bizim görevimiz olur dedim ve bu şekilde de hareket ettik. Bize oy veren insanların sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz ve bu sorumlulukla seçime gideceğiz.”

Taçoy, “Ulusal Birlik Partisi’nin en kötü hali diye nitelendirilen haliyle onların en iyi haliyle yarışabilecek durumda olduğunu bir kez daha görecekler, yaşayacaklar ve bunu bilecekler.” ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Featured
Güröz "Kooperatif Levazım ve Binboğa'da siyasi amaçlı istihdam girişimleri sürüyor" 19 Eki 2026 19:25 YSK “Seçmenler kütükte kayıtlı adreslerini internetten sorgulayabilir” 19 Eki 2026 19:03 KTAMS Merkezi Cezaevi'nde grev başlatıyor 19 Eki 2026 18:49 Meteoroloji Dairesi 20 – 26 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 19 Eki 2026 18:42 YSK “Adayların Karakter Belgesi’nde silinmesine karar verilen mahkumiyet kayıtları da yer almalı” 19 Eki 2026 18:31 Türkiye Cumhuriyeti finansmanıyla hibe programlarına başvurular açıldı 19 Eki 2026 18:10 Türkiye’de "pastırma sıcakları" başlıyor: Akdeniz kıyılarında sıcaklık yükselecek 19 Eki 2026 17:48 Cumhurbaşkanı Erhürman’ın “Politis” gazetesine demecinin ikinci kısmı: “Hristodulidis’in faaliyetleri güveni zedeliyor” 19 Eki 2026 17:44 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin biletleri satışa çıktı 19 Eki 2026 17:28