Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
KOP'tan FC Barcelona Academy’nin KKTC’deki organizasyonunu engelleme müdahalesi Oktay “Barcelona kampı, izolasyon duvarına karşı atılmış olumlu bir adım” Erman Yaylalı "Kamuda liyakat ortadan kaldırıldı" Netanyahu'nun oğlu İran'ın suikast planladığı iddiasıyla Miami'den gizlice tahliye edildi Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi 28 Ağustos Cuma'ya kadar ziyaret edilebilecek SOS Çocukköyü Derneği’nden yeni akademik yıl öncesi bağış kampanyası Tuzla Panayırı, 28-30 Ağustos tarihleri arasında düzenleniyor DAÜ'den eğitim desteği paketi ABD'de Titanik'ten çıkarılan 100'den fazla eserin açık artırmayla satışı durduruldu Güney Kıbrıs'ta 2026’da yıllık enflasyonun yüzde 4’e çıkacağı öngörülüyor Brent petrol fiyatları güne 85,86 dolardan başladı Kayseri'de deprem Girne Belediyesi’nin İlk ve Orta Eğitim Bursu için başvurular başladı Liderler görüşmesinde görüş birlikleri ve metodoloji konusunda ortak zemin aranacak Redif Ekinci "Yolsuzlukların hesabı sorulmadan önümüze bakamayız" KKTC'de yaşayan Kıbrıslı Rum öğrenciler için yeni karar üretildi Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman "Gençlerin önündeki engeller diplomatik başarı değil, insanlık açısından hezimettir" Minareliköy Muhtarlığı ve Spor Kulübü Sosyal Tesisi Projesi için imzalar atıldı Borsa güne 0,34 artışla başladı İSG-BİR “Kimyasal güvenliği bir evrak işlemi değil yaşam güvenliği meselesidir" KOP'tan FC Barcelona Academy’nin KKTC’deki organizasyonunu engelleme müdahalesi Oktay “Barcelona kampı, izolasyon duvarına karşı atılmış olumlu bir adım” Erman Yaylalı "Kamuda liyakat ortadan kaldırıldı" Netanyahu'nun oğlu İran'ın suikast planladığı iddiasıyla Miami'den gizlice tahliye edildi Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi 28 Ağustos Cuma'ya kadar ziyaret edilebilecek SOS Çocukköyü Derneği’nden yeni akademik yıl öncesi bağış kampanyası Tuzla Panayırı, 28-30 Ağustos tarihleri arasında düzenleniyor DAÜ'den eğitim desteği paketi ABD'de Titanik'ten çıkarılan 100'den fazla eserin açık artırmayla satışı durduruldu Güney Kıbrıs'ta 2026’da yıllık enflasyonun yüzde 4’e çıkacağı öngörülüyor Brent petrol fiyatları güne 85,86 dolardan başladı Kayseri'de deprem Girne Belediyesi’nin İlk ve Orta Eğitim Bursu için başvurular başladı Liderler görüşmesinde görüş birlikleri ve metodoloji konusunda ortak zemin aranacak Redif Ekinci "Yolsuzlukların hesabı sorulmadan önümüze bakamayız" KKTC'de yaşayan Kıbrıslı Rum öğrenciler için yeni karar üretildi Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman "Gençlerin önündeki engeller diplomatik başarı değil, insanlık açısından hezimettir" Minareliköy Muhtarlığı ve Spor Kulübü Sosyal Tesisi Projesi için imzalar atıldı Borsa güne 0,34 artışla başladı İSG-BİR “Kimyasal güvenliği bir evrak işlemi değil yaşam güvenliği meselesidir"
Dolar
Euro
Sterlin

Suudi Arabistan’da 70 yıl aradan sonra içki satışı başlıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Suudi Arabistan’da 70 yıl aradan sonra içki satışı başlıyor
Reklam

Suudi Arabistan’da 70 yıl aradan sonra ilk defa yasal içki satışı yapılacak.

AFP ve Reuters ajanslarının gördüğü bir resmi belgeye göre, başkent Riyad’da büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede açılacak ilk içki dükkanı, yalnızca Müslüman olmayan diplomatlara satış yapabilecek.

Diplomatlar bugüne kadar yalnızca, diplomatik kurallar gereği Suudi yetkililerin açamadığı mühürlü kutularda ülkeye içki sokup içebiliyordu.

Suudi yetkililer bu adımın ülke içindeki yasa dışı içki satışının önüne geçmek için atıldığını belirtiyor.

Ülkede içki satışı, 1952’de Kral Abdülaziz’in oğullarından birinin sarhoşken İngiliz bir diplomatı silahla öldürmesi sonrası yasaklanmıştı.

Reuters’a konuşan bir haber kaynağı, mağazanın birkaç hafta içinde açılmasının beklendiğini söyledi.

Mağazanın satışlarına yönelik başka kısıtlamalar da olacak. Bunlardan bazıları şöyle:

  • İçki almak isteyen diplomatların kayıt yapması ve Suudi hükümetinin onayından geçmesi gerekecek.
  • Mağazaya 21 yaş altı kimse giremeyecek.
  • Dükkana girebilmek için “düzgün kıyafet kurallarına” uymak gerekecek.
  • Diplomatlar dükkana bizzat gitmek zorunda, şoförlerini gönderip içki alamayacaklar.
  • Her kişinin aylık alabileceği içki miktarı sınırlı olacak.

Fakat AFP’ye göre içki limiti çok düşük olmayacak.

Diplomatlara ayda 240 puanlık içki satılabilecek. Bir litre yüksek alkollü içki (viski, cin vs.) altı puana, bir litre şarap üç puana, bir litre bira da bir puana denk olacak.

Buna göre bir diplomatın her ay 40 litre yüksek alkollü içki veya 80 litre şarap alması mümkün.

Ülkede diplomat olmayan yabancılara yönelik içki satışı ise gündemde yok.

Bu kişilerin yasal yollarla içki alması mümkün değil.

Mevcut yasalar uyarınca içki içen veya bulunduranlara para cezası, hapis ve kamuya açık kırbaçlanma gibi cezalar verilebiliyor.

Bu gelişme, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın “2030 Vizyonu” adlı, ülkeyi liberalleştirme planının son adımı oldu.

Çoğu Körfez ülkesinde alkol tüketimi benzer şekillerde kısıtlanmış durumda.

Fakat Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’da 21 yaşın üstündeki gayrimüslimlere oteller, kulüpler ve barlarda içki satışına izin veriliyor.

Öte yandan Suudi Arabistan’ın aynı uygulamaya yöneleceğine dair bir emare bulunmuyor.

Benzer haberler

Dünya
Netanyahu'nun oğlu İran'ın suikast planladığı iddiasıyla Miami'den gizlice tahliye edildi 26 Ağu 2026 13:51 ABD'de Titanik'ten çıkarılan 100'den fazla eserin açık artırmayla satışı durduruldu 26 Ağu 2026 12:58 Kanada'da havalimanında yer hizmetleri görevlisine uçak çarptı 26 Ağu 2026 09:46 29 parmaklı kedi en çok parmağa sahip kedi rekorunu kırdı 26 Ağu 2026 08:49 SpaceX, Louisiana'da 100 milyar dolarlık uzay üssü inşa edecek 26 Ağu 2026 08:39 Avrupa'daki sıcak hava dalgaları en az 35 bin can aldı 25 Ağu 2026 22:00 Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki tüm mayınların temizlendiğini açıkladı 25 Ağu 2026 21:48 Amerikalı sanatçı Dolly Parton hayatını kaybetti 25 Ağu 2026 21:32 Ölüm Vadisi'nde aracı çamura saplanan turist sıcaktan öldü 25 Ağu 2026 21:27