"Sürekli zarar ediyoruz ve artık kapatma noktasına geldik"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu, son bir haftada mazota gelen 4 TL’nin üzerindeki zam sonrasında taşımacılık sektörünün bitme noktasına geldiğini kaydetti. Topaloğlu, "Bu şartlarda taşımacılık yapmak imkânsız. İndirimli gümrüksüz mazot istiyoruz, dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.
Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, son bir haftada mazota 4,5 TL’lik zam geldiğine işaret ederek, dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi.
Topaloğlu, gelen zamlar sonrası taşımacılık yapmanın imkansız olduğunu belirterek, toplu taşımacıların sürekli zarar ettiğini ve artık kapatma noktasına geldiklerini belirtti.
- “İndirimli gümrüksüz mazot istiyoruz”
Hükümetin, taşımacıların cebine göz diktiğini savunarak, taşımacıların cebinde bir şey kalmadığını ifade eden Topaloğlu, indirimli ve gümrüksüz mazot talep etti.
Maliye Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlıklarına yaptıkları fiyat düzenlemesi taleplerine ise her hangi bir cevap gelmediğini belirten Topaloğlu, bu şartlarda çalışmanın imkansız olduğunu yineledi.
Benzer haberler
Featured
30 yıllık araştırma sonuçlandı: Kuvvet antrenmanları uzun yaşamın anahtarı
Romanya'daki 100 hastane siber saldırıyı püskürtmek için kalem kağıda döndü
Gürcistan'da 4.1 büyüklüğünde deprem: Türkiye'de de hissedildi
Avrupa'da acil durum alarmı: Sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak
Teknoloji devi Oracle yapay zeka hamlesiyle 21 bin çalışanını işten çıkardı
Döviz kurlarında son durum (23 Haziran 2026)
En son hava durumu tahminleri (23 Haziran 2026)
JD Vance, İran ile “başarılı nihai anlaşma” için iyi bir temel attıklarını söyledi
Avustralya tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu: Tonlarca kokain ele geçirildi



