Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Altın alacaklar ve satacaklar için kırmızı alarm Cumhurbaşkanı Erhürman adaya döndü, bugün 11.00’de açıklama yapacak Döviz kurlarında son durum (28 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (28 Eylül 2026) Toprak sete çarpan çift kabin araç takla attı! Ekonomi Bakanlığı, birçok konuda birikmiş işler için çalışma başlattığını duyurdu Güç-Sen gemi iznini eleştirdi “Süreç şeffaf yönetilmeli, belgeler açıklanmalı” Pakistan'da babasını zehirlemeye çalışan bir lise öğrencisi tutuklandı Bangkok'ta etkili olan seller nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi Bakanlık açıkladı "Filo Denizcilik'e ait geminin sefer yapmasına herhangi bir engel yok" İncirli “Yolsuzlukla mücadelede hedef, halkın geleceğini çalandır” Özersay “Hükümet KKTC’ye uzanan fon krizi konusunda ne yapıyor kamuoyuna açıklasın” “Schengen sürecinde Kıbrıs için iki pürüz” Ertuğruloğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Mohammad Ishaq Dar'la görüştü İskele Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen İskele Yarı Maratonu gerçekleşti YouTube "çocuk güvenliği" konusunda Meta'nın izlediği uzlaşma yolunu izlemeyeceğini açıkladı Mağusa Hastanesi’nde ilk kalp By-pass ameliyatı gerçekleştirildi Elektrik Müteahhitleri Birliği'nde başkan ve yönetim belirlendi Üstel “Genç Konut Projesi'yle 5 bin gencimizi yuva sahibi yapacağız” Kathimerini "Elektrik kablosu için Ekim ayı belirleyici" Altın alacaklar ve satacaklar için kırmızı alarm Cumhurbaşkanı Erhürman adaya döndü, bugün 11.00’de açıklama yapacak Döviz kurlarında son durum (28 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (28 Eylül 2026) Toprak sete çarpan çift kabin araç takla attı! Ekonomi Bakanlığı, birçok konuda birikmiş işler için çalışma başlattığını duyurdu Güç-Sen gemi iznini eleştirdi “Süreç şeffaf yönetilmeli, belgeler açıklanmalı” Pakistan'da babasını zehirlemeye çalışan bir lise öğrencisi tutuklandı Bangkok'ta etkili olan seller nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi Bakanlık açıkladı "Filo Denizcilik'e ait geminin sefer yapmasına herhangi bir engel yok" İncirli “Yolsuzlukla mücadelede hedef, halkın geleceğini çalandır” Özersay “Hükümet KKTC’ye uzanan fon krizi konusunda ne yapıyor kamuoyuna açıklasın” “Schengen sürecinde Kıbrıs için iki pürüz” Ertuğruloğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Mohammad Ishaq Dar'la görüştü İskele Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen İskele Yarı Maratonu gerçekleşti YouTube "çocuk güvenliği" konusunda Meta'nın izlediği uzlaşma yolunu izlemeyeceğini açıkladı Mağusa Hastanesi’nde ilk kalp By-pass ameliyatı gerçekleştirildi Elektrik Müteahhitleri Birliği'nde başkan ve yönetim belirlendi Üstel “Genç Konut Projesi'yle 5 bin gencimizi yuva sahibi yapacağız” Kathimerini "Elektrik kablosu için Ekim ayı belirleyici"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Spehar: Müzakereler liderlerin sorumluluğu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Spehar: Müzakereler liderlerin sorumluluğu
Reklam

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar, “Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin liderlerin, çözümün ise tüm Kıbrıslıların sorumluluğu olduğunu” belirtti.

Haravgi ve diğer gazeteler, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın BM’de görev yapan, 9 ülkeden 16 polis memuruna başarılarından ötürü madalya verilmesi amacıyla dün gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, “Kıbrıs’ın geleceğinin Kıbrıslıların sorumluluğu olduğunu” söylediğini yazdılar. Habere göre Spehar konuşmasında, çözüm müzakerelerinin başlaması beklentilerinin herkesi ilgilendiren bir şey olduğunu ancak adanın geleceğinin öncelikle Kıbrıslıların elinde olduğunun hatırlanması gerektiğini ifade etti. Spehar“BM kendisine düşeni yapacaktır.Garantör devletler kendilerine düşen sorumlulukları üstlenmelidir ve uluslararası toplum da destekleyici olmalıdır. Ancak hepimiz bizzat toplumları takip ederek hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu. Spehar, “herkes için aydınlık, ortak bir geleceğin yolunu iki liderin ve Kıbrıs’taki tüm kadın ve erkeklerin açacaklarını” belirtti. Konuşmasında BM polisinin faaliyetlerine de değinen Spehar, madalya verilen 16 BM polisini, adada barışın sağlanması çabalarına koydukları katkılardan ötürü de tebrik etti.

Benzer haberler

Featured
Altın alacaklar ve satacaklar için kırmızı alarm 28 Eyl 2026 09:06 Cumhurbaşkanı Erhürman adaya döndü, bugün 11.00’de açıklama yapacak 28 Eyl 2026 09:04 Döviz kurlarında son durum (28 Eylül 2026) 28 Eyl 2026 08:50 Bugün hava nasıl olacak? (28 Eylül 2026) 28 Eyl 2026 08:46 Toprak sete çarpan çift kabin araç takla attı! 27 Eyl 2026 20:49 Ekonomi Bakanlığı, birçok konuda birikmiş işler için çalışma başlattığını duyurdu 27 Eyl 2026 20:37 Güç-Sen gemi iznini eleştirdi “Süreç şeffaf yönetilmeli, belgeler açıklanmalı” 27 Eyl 2026 20:24 Pakistan'da babasını zehirlemeye çalışan bir lise öğrencisi tutuklandı 27 Eyl 2026 19:49 Bangkok'ta etkili olan seller nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi 27 Eyl 2026 19:30