Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
YSK Başkanı’ndan seçmene çağrı “Vatandaşlık görevinizi yerine getirin, sandığa gidin” Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, TÜRKSOY Genel Sekreteri ile görüştü Brent petrolün varili 111,57 dolardan işlem görüyor İki gün yağmur bekleniyor, sıaklık 24-27 derece dolaylarında seyredecek DP, 6 Aralık seçimleri için YSK’ya resmi başvurusunu yaptı Binance "Siber saldırının toplam etkisi 6,3 milyar doları bulabilir" Büyük Av Mevsimi bu pazar günü başlıyor, polisten avcılara çağrı YDP, Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için YSK’ya başvuruda bulundu TDT 13. Zirvesi Ankara Bildirisi yayımlandı: Kıbrıs Türk halkının özden gelen haklarına destek belirtildi Gazimağusa’da hafta sonu bazı yollar trafiğe kapalı olacak CTP, Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için YSK’ya başvuruda bulundu Nöbetçi eczaneler (30 Ekim 2026) DAÜ-SEN, Rektörlük uygulamaları nedeniyle eylem ve basın açıklaması yaptı UBP milletvekilleri adayları başvurularını yaptı Holguin Kıbrıs sorununda iyimser Gıda denetimlerinde tüm numuneler temiz Bağımsızlık Yolu, Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için YSK’ya adaylık başvurusunu yaptı “Gelecek Bensem, Umut Benim” projesi devam ediyor Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü HP YSK’ya başvurdu... Özersay "Ülkedeki bütün sorunlar çözülebilirdir. Çözmeye talibiz" YSK Başkanı’ndan seçmene çağrı “Vatandaşlık görevinizi yerine getirin, sandığa gidin” Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, TÜRKSOY Genel Sekreteri ile görüştü Brent petrolün varili 111,57 dolardan işlem görüyor İki gün yağmur bekleniyor, sıaklık 24-27 derece dolaylarında seyredecek DP, 6 Aralık seçimleri için YSK’ya resmi başvurusunu yaptı Binance "Siber saldırının toplam etkisi 6,3 milyar doları bulabilir" Büyük Av Mevsimi bu pazar günü başlıyor, polisten avcılara çağrı YDP, Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için YSK’ya başvuruda bulundu TDT 13. Zirvesi Ankara Bildirisi yayımlandı: Kıbrıs Türk halkının özden gelen haklarına destek belirtildi Gazimağusa’da hafta sonu bazı yollar trafiğe kapalı olacak CTP, Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için YSK’ya başvuruda bulundu Nöbetçi eczaneler (30 Ekim 2026) DAÜ-SEN, Rektörlük uygulamaları nedeniyle eylem ve basın açıklaması yaptı UBP milletvekilleri adayları başvurularını yaptı Holguin Kıbrıs sorununda iyimser Gıda denetimlerinde tüm numuneler temiz Bağımsızlık Yolu, Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için YSK’ya adaylık başvurusunu yaptı “Gelecek Bensem, Umut Benim” projesi devam ediyor Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü HP YSK’ya başvurdu... Özersay "Ülkedeki bütün sorunlar çözülebilirdir. Çözmeye talibiz"
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Sorunlu hava yastıkları Trafik Komisyonu'nda ele alındı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Sorunlu hava yastıkları Trafik Komisyonu'nda ele alındı
Reklam

Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu’nda sunum yapan Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Ayer Yarkıner, sürüş anında aniden patlayan hava yastıklarının denetimine de olanak sağlayacak yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini talep etti. Amonyum nitrat kullanılan “Takata” marka hava yastıklarının el bombası gibi infilak ettiğini, 2 milimetre kalınlığındaki çelik muhafazayı patlatarak insanların vücuduna geldiğini belirten Yarkıner, “Bizim tespit ettiğimizin haricinde de bundan etkilenen insanlar var.” dedi. Yarkıner, davetli olarak katıldığı Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu’nda bu konuda bilgi vererek, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erkan Arıklı, Polis Genel Müdürlüğü, Kıbrıs Türk Otomotiv Yetkili Temsilcileri Derneği ile bu konuda yaptıkları görüşmeleri ve sonuçlarını aktardı. Güney Kıbrıs’ta bu konunun 3 Şubat’ta gündeme geldiğini anımsatan Yarkıner, KKTC’deki çalışmaların yasanın yürürlüğe girmesiyle başlayacağını, burada Güney’den daha hassas bir çalışma yapıldığını söyledi. Aracın kullanıcısına da sorumluluk yükleyen, denetimi mümkün kılan ve böyle araçların trafikten men edilmesini sağlayacak yasal düzenlemenin bir an hayata geçirilmesi gerektiğini yineleyen Yarkıner, “Bu konuda hiç vakit kaybedilmemeli.” dedi. Yarkıner, konunun ciddi bir hukuki sorun olduğunu, bunun yasayla çözülmesi gerektiğini de belirterek, “Yasada herkese sorumluk verildi.” dedi. Ayer Yarkıner, yasanın yürürlüğe girmesiyle polisin konuyla ilgili tespitlerini Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na arz edeceğini, bakanlığın da böyle araçları trafikten men edeceğini söyledi. Yarkıner, sürücülerin bu durumu kazadan önce fark etmesinin önemine de işaret etti. -Trafikle ilgili yasalar komitede görülüyor Öte yandan bir soru üzerine Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu’nda trafikle ilgili değişik yasa tasarıları hakkındaki bilgi verildi. Avukat Suna Avcı, Cumhuriyet Meclisi’ndeki komitede trafikle ilgili üç tasarı olduğunu, burada ele alınan Yol Güvenliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı uyarınca 150 promil ve üzeri alkollüyken araç kullanan sürücülerin doğrudan mahkemeye çıkarılacağını söyledi. Suna Avcı, komitedeki Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli ve Ceza Puanı Yasası’nda ceza suçlarında ödenecek asgari ücret yüzdeliğinin ve ceza puanlarının yükseltildiğini de kaydetti. Komitede bulunan Motorlu Araçlar ve Trafik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na da işaret eden Suna Avcı, bu yasayla elektronik denetim sisteminin devreye gireceğini, yoldan geçen bir aracın sürücüsünün emniyet kemerinin takılı olup olmadığının veya seyrüseferin ödenip ödenmediğinin de tespit edilebileceğini söyledi.

Benzer haberler

Featured
YSK Başkanı’ndan seçmene çağrı “Vatandaşlık görevinizi yerine getirin, sandığa gidin” 30 Eki 2026 18:58 Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, TÜRKSOY Genel Sekreteri ile görüştü 30 Eki 2026 18:40 Brent petrolün varili 111,57 dolardan işlem görüyor 30 Eki 2026 18:32 İki gün yağmur bekleniyor, sıaklık 24-27 derece dolaylarında seyredecek 30 Eki 2026 18:21 DP, 6 Aralık seçimleri için YSK’ya resmi başvurusunu yaptı 30 Eki 2026 18:16 Binance "Siber saldırının toplam etkisi 6,3 milyar doları bulabilir" 30 Eki 2026 18:13 Büyük Av Mevsimi bu pazar günü başlıyor, polisten avcılara çağrı 30 Eki 2026 18:04 YDP, Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için YSK’ya başvuruda bulundu 30 Eki 2026 17:59 TDT 13. Zirvesi Ankara Bildirisi yayımlandı: Kıbrıs Türk halkının özden gelen haklarına destek belirtildi 30 Eki 2026 17:51