Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında" Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında"
Dolar
Euro
Sterlin

Sorakın hükümeti eleştirerek, seçim çağrısında bulundu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Sorakın hükümeti eleştirerek, seçim çağrısında bulundu
Reklam

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, azınlık hükümetinin “azınlığın azınlığı” durumuna düştüğünü belirtti.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Sorakın, hükümetin yasal süre geçmesine rağmen halen Çalışma Bakanını atayamadığına işaret ederek, “Cesaretiniz varsa en erken zamanda sandıkları kuralım, halk iradesine başvuralım” ifadelerine yer verdi.

Sorakın’ın paylaşımı şöyle:

“Sn Saner, başkanlığınızda kurulan azınlık hükümeti “azınlığın azınlığı” durumuna düştü. Çalışma Bakanının istifasının üzerinden 15 gün geçmiş olmasına ve Anayasa’nın en geç 10 gün içinde atanır amir hükmüne rağmen yeni bir bakan atayamayarak Anayasa’yı kaçıncı kez ihlal ettiğinizin hesabını dahi yapamıyorsunuz.

Hükümet sürecinizde ekonominin nereden nereye gerilediğini, covid 19 sürecinde kapanan binlerce iş yerinin hala daha açılamadığını, 50 bin işsiz insanın perişan olduğunu, alım gücünün yüzde ellinin üzerinde kayba uğradığını, Merkez Bankası raporlarına göre son bir yılda toplam kredilerin % 29,34 oranında arttığını, temel tüketim maddelerine astronomik zamlar geldiğini ve bütün bunlara bağlı olarak yokluk ve yoksulluğun giderek derinleştiğini, halkın sefalete sürüklendiğini gözardı ederek pembe tablolar çizmeye devam ediyorsunuz.

Halktan kopuk, plansız - programsız icraatlarınız, antidemokratik ve padişahvari yaklaşımlarınızla demokrasiyi de Kıbrıs Türk halkını da bitirmek üzere olduğunuzun farkında bile değilsiniz.

Sn Saner, bütün devlet olanaklarını partizanca kullanmaya, yanlış üzerine yanlış yapmaya ve böbürlenmeye devam ediyorsunuz. Ancak “deniz bitti kara göründü” gerçeklerle yüzleşmenizin zamanı geldi. Cesaretiniz varsa en erken zamanda sandıkları kuralım, halk iradesine başvuralım.”

Voice Kıbrıs Haber

Benzer haberler

Featured
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" 18 Ağu 2026 22:01 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" 18 Ağu 2026 21:48 El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek 18 Ağu 2026 21:41 Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) 18 Ağu 2026 21:29 Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı 18 Ağu 2026 21:22 İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı 18 Ağu 2026 21:18 Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” 18 Ağu 2026 20:31 Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı 18 Ağu 2026 20:26 “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı 18 Ağu 2026 20:04