Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026) Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi Dinçyürek “Bağımlılıkla mücadelede bilimsel yol haritasını devlet iradesiyle hayata geçireceğiz”  Erhürman “Müze, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları gelecek nesillere aktaracak” Üstel “Barış, gerçeklerin üzerini örterek ve yaşanan acıları yok sayarak kurulamaz” Yılmaz “Müzenin hayata geçirilmesi, tarihi gerçeklerin doğru biçimde anlatılması yolunda önemli bir adım” Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitler Müzesi düzenlenen törenle açıldı Aralarında 40 günlük Seldem Ali Osman ile 16 aylık Betül Arnavut'un bulunduğu 15 şehit toprağa verildi Kar-İş ve Toplu Taşımacılar Birliği “Pazartesi öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkardı Brent petrolün varil fiyatı 103 dolar sınırında Baykallı “Savaş suçu işleyenler yargılanmalı, hakikat komisyonu kurulmalı” Üredi “Anayasal sorunların giderilmesi, sorularımızın bittiği anlamına gelmez” İncirli “İstedikleri kadar oyun çevirsinler. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar" Hafta sonu yer yer sağanak yağmur bekleniyor Denetimler sonucu elmalar imha edildi Üstel “Hedefimiz bağımlılık ortaya çıkmadan önlem almak” Yılmaz “Üstel’in bu konuya bizzat eğilmesi ve Başbakanlığın koordinasyonu son derece kıymetli” Taçoy “Denetimlerin yaygınlaşması için müfettiş sayısı imkanlar çerçevesinde arttırıldı” Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026) Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi Dinçyürek “Bağımlılıkla mücadelede bilimsel yol haritasını devlet iradesiyle hayata geçireceğiz”  Erhürman “Müze, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları gelecek nesillere aktaracak” Üstel “Barış, gerçeklerin üzerini örterek ve yaşanan acıları yok sayarak kurulamaz” Yılmaz “Müzenin hayata geçirilmesi, tarihi gerçeklerin doğru biçimde anlatılması yolunda önemli bir adım” Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitler Müzesi düzenlenen törenle açıldı Aralarında 40 günlük Seldem Ali Osman ile 16 aylık Betül Arnavut'un bulunduğu 15 şehit toprağa verildi Kar-İş ve Toplu Taşımacılar Birliği “Pazartesi öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkardı Brent petrolün varil fiyatı 103 dolar sınırında Baykallı “Savaş suçu işleyenler yargılanmalı, hakikat komisyonu kurulmalı” Üredi “Anayasal sorunların giderilmesi, sorularımızın bittiği anlamına gelmez” İncirli “İstedikleri kadar oyun çevirsinler. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar" Hafta sonu yer yer sağanak yağmur bekleniyor Denetimler sonucu elmalar imha edildi Üstel “Hedefimiz bağımlılık ortaya çıkmadan önlem almak” Yılmaz “Üstel’in bu konuya bizzat eğilmesi ve Başbakanlığın koordinasyonu son derece kıymetli” Taçoy “Denetimlerin yaygınlaşması için müfettiş sayısı imkanlar çerçevesinde arttırıldı”
Dolar
Euro
Sterlin

Solyalı "Eğitimdeki uygulama tam bir fiyasko"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Solyalı "Eğitimdeki uygulama tam bir fiyasko"
Reklam

CTP Milletvekili Ürün Solyalı Meclis'te , “Döviz, Eğitim ve Serbest Piyasa” konulu konuşmasına okul ücretlerine değinerek başladı. Veliler tarafında sokakta konuşulmaya başlanan okul ücretlerinden dolayı bu konuyu gündeme getirmeye karar verdiğini söyleyen Solyalı, temel hedefin tam gün eğitim olduğunu ve geçen yıl da benzer bir konuşma yaptığını ancak bu yıl uygulamaya konan ve adına tam gün eğitim denilen ve öğrencilerin 2 gün okulda kaldığı uygulamanın tam bir fiyasko olduğunu savundu. Solyalı, velilerin bir kısmının çocuklarını özel okullara mecburiyetten gönderdiğini savunarak, ekonomik anlamda bu ailelerin geçen yılla kıyaslandığına iki katına çıkan okul ücretlerini ödemekte çok zorlandığını söyledi. Özel okullara giden çocukların çoğunluğunun KKTC vatandaşı olduğunu belirten Solyalı, “Bu aileler çocuklarını özel okulla yollamaya mecbur ediliyor” dedi. İstatistik Kurumu'nun verilerine göre okul fiyatlarının yüzde 150:nin üzerinde arttığına işaret eden Solyalı, bir yıldır rekabet kurulunun bu konuda yapılan başvuruyu değerlendiremediğini söyledi Solyalı, yetkililerin derhal özel eğitim veren kurumların yetkilileriyle bir masa etrafında toplanarak, bu konuya çözüm bulması gerektiğini belirtti. Trafik eğitiminin hayati bir konu olduğunu vurgulayan Solyalı, trafik eğitmenlerinin maaşının 3 aydır ödenmediğini yineledi. Solyalı, yolsuzluk konusunda yaşananların “bizim ülkemizde normal” anlayışının yerleşmemesi için yapılması gerekenleri sıralayarak, Güzelyurt’ta narenciyede yaşananlar ve bitmeyen hastane nedeniyle yapılacak eylemi gündeme getirdi.

Benzer haberler

Featured
Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor 18 Eyl 2026 21:55 Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026) 18 Eyl 2026 21:51 Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi 18 Eyl 2026 21:42 Dinçyürek “Bağımlılıkla mücadelede bilimsel yol haritasını devlet iradesiyle hayata geçireceğiz”  18 Eyl 2026 21:28 Erhürman “Müze, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları gelecek nesillere aktaracak” 18 Eyl 2026 21:23 Üstel “Barış, gerçeklerin üzerini örterek ve yaşanan acıları yok sayarak kurulamaz” 18 Eyl 2026 21:14 Yılmaz “Müzenin hayata geçirilmesi, tarihi gerçeklerin doğru biçimde anlatılması yolunda önemli bir adım” 18 Eyl 2026 21:09 Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitler Müzesi düzenlenen törenle açıldı 18 Eyl 2026 21:02 Aralarında 40 günlük Seldem Ali Osman ile 16 aylık Betül Arnavut'un bulunduğu 15 şehit toprağa verildi 18 Eyl 2026 20:03