Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor! Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor!
Dolar
Euro
Sterlin

"Şimdi Türkiye’nin yanında olduğumuzu gösterme zamanıdır. Haydi dayanışmaya!"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Şimdi Türkiye’nin yanında olduğumuzu gösterme zamanıdır. Haydi dayanışmaya!"

Cumhurbaşkanı ve hükümet önderliğinde, bazı oda ve birlikler, Türkiye’de yaşanan orman yangınlarında konutlarını kaybemiş olan yangınzadeler için bağış toplanması amacıyla destek kampanyası başlattı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Sanayi Odası, İnşaat Müteahhitleri Birliği, Otelciler Birliği ile Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın katkılarıyla düzenlenen, Türkiye’de yaşanan orman yangınlarına karşı yürütülen mücadeleye Kıbrıs Türk halkı adına dayanışma gösterilmesi için düzenlenen kampanyaya tüm KKTC halkının destek olması çağrısında bulunuldu.

Oda ve birlikler tarafından destek kampanyasına ilişkin yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de yaşanan orman yangınlarına karşı verilen zorlu mücadelede yaşanan can kayıpları ve binlerce insanın konutları ile yaşam olanaklarını kaybetmesi acımızı derinleştiriyor, üzüntümüzü daha da artırıyor. Kaybedilen canlar geri gelmez ama Türkiye’nin bütün diğer kayıpları telafi edeceğine, yurttaşlarının yaşam koşullarını iyileştirmek yolunda kararlı ve büyük adımlarla ilerleyeceğine inancımız tamdır. Bu inancın kaynaklarından biri de Türk halkının yardımseverliğine olan güvenimizdir.”

“Tarihinin her döneminde Türkiye’nin desteğini yanında hissetmiş ve bulmuş olan Kıbrıs Türk halkı, bu acı gününde Türkiye’nin yanında olacak, desteğini verecek, dayanışmasını ve duygudaşlığını mutlaka ifade edecektir” denilen açıklamda, Cumhurbaşkanının, hükümetin, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin, yaptıkları açıklamalarla bu dayanışmayı ortaya koyduklarını, hükümetin aldığı kararla yangın ekiplerini Türkiye’deki mücadeleye katkıda bulunmak üzere görevlendirdiğine işaret edildi.

Açıklamada, “Şimdi sıra bizdedir! Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz önderliğinde   organize ettiğimiz  destek kampanyamız başlamıştır. Halkımızın desteği ile büyüyeceğine inandığımız bu kampanyada toplanacak bağışlar ile konutlarını yitirmiş olan yangınzedelere toplanacak bağışla konutlar inşa ederek yaşamlarına bir nebze de olsa destekte bulunmayı hedefliyoruz. Şimdi dayanışma zamanıdır.  Şimdi Türkiye’nin yanında olduğumuzu gösterme zamanıdır. Haydi dayanışmaya!” denildi.

Açıklamada kapmanyaya destek olmak isteyenler için banka hesap bilgileri de paylaşıldı:

Türkiye İş Bankası Hesap Numarası: 6801-291620

IBAN No: TR84 0006 4000 0016 8010 2916 20

Limasol Türk Kooperatif Bankası Hesap Numarası: 200-193-428

UBAN: CT031 2302 9100 0000 0020 0193 428

Voice Kıbrıs Haber

Benzer haberler

Featured
Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! 2026-06-20 22:14:00 İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! 2026-06-20 22:02:00 Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak 2026-06-20 21:27:00 Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti 2026-06-20 21:19:00 Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor 2026-06-20 20:23:00 Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması 2026-06-20 20:18:00 Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi 2026-06-20 20:14:00 Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" 2026-06-20 20:09:00 Azra, Türkiye ikinciliğine atladı 2026-06-20 20:02:00