Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Erhürman: “Prosedürel karar, TMK’nın etkililiği ve mülkiyet rejimi açısından olumsuzluk yaratmadı” Güney Kıbrıs’ta Mavi Bayraklı plaj sayısı 56’ya ulaştı Hamitköy tarla, Haspolat’ta arazi yangını! İçişleri Bakanlığı duyurdu "Ercan çevresindeki dron uçuş yasağı bir ay daha uzatıldı" Kontrolden çıkan araç su kanalına düştü, sürücü yaralandı! Gönyeli'de 22 yaşındaki genç ölü olarak bulundu! Sendikalardan hükümete 15 Eylül'e kadar süre Alkollü sürücünün neden olduğu kazada araçlar birbirine girdi Dinçyürek “Fizyoterapi hizmetlerinin yaygınlaştırılması için ortak yol haritası belirlendi” Rallinin nabzı bu pazar İnönü’de atacak Nöbetçi eczaneler (11 Haziran 2026) T.C Merkez Bankası faiz kararını açıkladı AB'nin Göç ve İltica Paktı yarın yürürlüğe giriyor Girne’de “Dünya Yoga Günü” etkinliği düzenleniyor Erhürman “Bu memleketin çocuklarını dünyada görmezden gelemeyecekleri bir noktaya gitmek zorundayız" Denktaş “Borcu borçla kapatma dönemi sona erecek… Vergiler aşağı çekilecek” Pakistan'ın Azad Cammu Keşmir bölgesindeki helikopter kazasında 22 asker öldü İncirli “Bu ülke değişecek, halk kazanacak” Erhürman “Kıbrıs sorununda başladığımız noktanın çok daha ilerisindeyiz” İran ordusu “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz” Erhürman: “Prosedürel karar, TMK’nın etkililiği ve mülkiyet rejimi açısından olumsuzluk yaratmadı” Güney Kıbrıs’ta Mavi Bayraklı plaj sayısı 56’ya ulaştı Hamitköy tarla, Haspolat’ta arazi yangını! İçişleri Bakanlığı duyurdu "Ercan çevresindeki dron uçuş yasağı bir ay daha uzatıldı" Kontrolden çıkan araç su kanalına düştü, sürücü yaralandı! Gönyeli'de 22 yaşındaki genç ölü olarak bulundu! Sendikalardan hükümete 15 Eylül'e kadar süre Alkollü sürücünün neden olduğu kazada araçlar birbirine girdi Dinçyürek “Fizyoterapi hizmetlerinin yaygınlaştırılması için ortak yol haritası belirlendi” Rallinin nabzı bu pazar İnönü’de atacak Nöbetçi eczaneler (11 Haziran 2026) T.C Merkez Bankası faiz kararını açıkladı AB'nin Göç ve İltica Paktı yarın yürürlüğe giriyor Girne’de “Dünya Yoga Günü” etkinliği düzenleniyor Erhürman “Bu memleketin çocuklarını dünyada görmezden gelemeyecekleri bir noktaya gitmek zorundayız" Denktaş “Borcu borçla kapatma dönemi sona erecek… Vergiler aşağı çekilecek” Pakistan'ın Azad Cammu Keşmir bölgesindeki helikopter kazasında 22 asker öldü İncirli “Bu ülke değişecek, halk kazanacak” Erhürman “Kıbrıs sorununda başladığımız noktanın çok daha ilerisindeyiz” İran ordusu “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz”
Dolar
Euro
Sterlin

Siddique “Pile’de BM Barış Gücü faaliyetlerini artırdı”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Siddique “Pile’de BM Barış Gücü faaliyetlerini artırdı”

Birleşmiş Milletler’in (BM) Kıbrıs’taki Barış Gücü sözcüsü Aleem Siddique, Pile'deki tampon bölgede meydana gelen son gelişmelerle ilgili olarak, Kıbrıs Türk güvenlik personelinin Birleşmiş Milletler tampon bölgesine izinsiz girişinin gözlemlenmesinin ardından, BM Barış Gücü personelinin devriyelerini artırdığını ve sahada görünür bir varlık ortaya koyduğunu açıkladı.

Siddique, bazı medya kuruluşlarının bildirdiği gibi herhangi bir çatışma yaşanmadığını, her şeyin sakin olduğunu belirtti.
Siddique şöyle devam etti:
"BM Barış Gücü, statükoyu eski haline getirmek, bölgedeki sakinliği ve istikrarı olumsuz etkileyebilecek eylemleri önlemek için ilgili tüm taraflarla aktif olarak görüşüyor; tampon bölge genelinde sakinliğin ve istikrarın korunmasının BM Barış Gücü'nün en yüksek önceliği olmayı devam ettiriyor.”
Pile’de bu sabah durumun sakin olduğunu, BM Barış Gücü personelinin bölgede bulunduğunu ve durumu izlediğini ifade eden Sözcü, “UNFICYP, tampon bölgeye izinsiz giriş, tampon bölgede bulunma veya tampon bölgede faaliyetin Misyonun yetkisinin ihlali olduğunu yinelemektedir. Bu hassas bölgede istikrarın korunması için Misyonun yetkisine saygı şarttır” şeklinde konuştu.
( Kaynak : KHA)

Benzer haberler

Featured
Erhürman: “Prosedürel karar, TMK’nın etkililiği ve mülkiyet rejimi açısından olumsuzluk yaratmadı” 2026-06-11 19:03:00 Güney Kıbrıs’ta Mavi Bayraklı plaj sayısı 56’ya ulaştı 2026-06-11 18:45:00 Hamitköy tarla, Haspolat’ta arazi yangını! 2026-06-11 18:13:00 İçişleri Bakanlığı duyurdu "Ercan çevresindeki dron uçuş yasağı bir ay daha uzatıldı" 2026-06-11 18:10:00 Kontrolden çıkan araç su kanalına düştü, sürücü yaralandı! 2026-06-11 18:00:00 Gönyeli'de 22 yaşındaki genç ölü olarak bulundu! 2026-06-11 17:43:00 Sendikalardan hükümete 15 Eylül'e kadar süre 2026-06-11 17:42:00 Alkollü sürücünün neden olduğu kazada araçlar birbirine girdi 2026-06-11 17:33:00 Dinçyürek “Fizyoterapi hizmetlerinin yaygınlaştırılması için ortak yol haritası belirlendi” 2026-06-11 17:23:00