Şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde çok sayıda kişi yaşamını yitirdi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Brezilya’nın doğusundaki Pernambuco eyaletinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde bir günde 28 kişi yaşamını yitirdi.
Brezilya’da yayın yapan G1’in haberine göre, sağanak nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarında Pernambuco’nun Ibura bölgesinde 20, Camaragibe’de 6, Corrego do Jenipapo ve Sitio dos Pintos’da birer kişi hayatını kaybetti.
Böylece, sağanağın etkili olmaya başladığı hafta başından bu yana Pernambuco’da hayatını kaybedenlerin sayısı 33’e yükseldi.
Yağışlar nedeniyle 500’den fazla kişinin tahliye edildiği belirtildi.
Pernambuco Sivil Savunma Birliği, halka sel baskınlarının olduğu bölgelere yaklaşmamaları ve sağanak tahminleri nedeniyle evlerinden ayrılmamaları çağrısında bulundu.
Benzer haberler
Dünya
Trump "Yapay zeka alarmları sahtekarlık"
BM "KDC'deki Ebola salgını ölümcül ve devasa olmaya devam ediyor"
El Nino kuraklığı Panama Kanalı'ndaki gemi geçişlerini yeniden kısıtlıyor
Musk, "yapay zekânın insanlığı yok edebileceği" iddialarını yanıtladı "Günün birinde zaten hepimiz öleceğiz"
Japonya'da 100 yaş üstü nüfus, ilk kez 100 binin üzerine çıktı
Beyrut'ta bir yolcunun şakası nedeniyle uçak tahliye edildi
Etna Yanardağı'nın kül püskürtmesi hava ulaşımında aksaklıklara yol açtı
Fransa'da yaklaşık 3,9 ton kokain ele geçirildi
Suudi Arabistan'da 4 kent için acil durum uyarısı


