Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu KKTC polisi geçit vermedi: Beş ilçede asayiş ve trafik denetimi yapıldı! Palmas “SOFA anlaşması Fransa’ya açık çek değil” Aşırı ısınan balya makinesi yangına neden oldu: 10 dönüm arazi yandı! BM ve AB Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif için üst düzeyde iş birliği yapıyor Hızını alamayan alkollü sürücü oto galeriye girdi! İncirli “Hayat pahalılığıyla mücadele ülkenin önündeki en önemli başlıklardan biri olacak” Geçitköy-Dörtyol ana yolunda korkutan kaza! DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu KKTC polisi geçit vermedi: Beş ilçede asayiş ve trafik denetimi yapıldı! Palmas “SOFA anlaşması Fransa’ya açık çek değil” Aşırı ısınan balya makinesi yangına neden oldu: 10 dönüm arazi yandı! BM ve AB Kıbrıs sorununda yeni bir inisiyatif için üst düzeyde iş birliği yapıyor Hızını alamayan alkollü sürücü oto galeriye girdi! İncirli “Hayat pahalılığıyla mücadele ülkenin önündeki en önemli başlıklardan biri olacak” Geçitköy-Dörtyol ana yolunda korkutan kaza! DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele"
Dolar
Euro
Sterlin

"Şiddete uğrayan kadınların sosyal yaşama döndürülmesi önceliğimiz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Şiddete uğrayan kadınların sosyal yaşama döndürülmesi önceliğimiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Lefkoşa Türk Belediyesi, SOS Çocukköyü Derneği ile Vakıflar İdaresi kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi çalışmalarına yönelik iş birliği protokolü imzaladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre şiddete ve istismara maruz kalan kadınları kapsayan protokol, taraflar arasında kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini amaçlıyor.

Protokole imza koyan kurumlar, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında gönüllü iş birliği yaparak, koordineli çalışarak veri toplayacak, veri toplama ve araştırma faaliyetlerinde bulunarak risk yönetimine dair gerekli tedbirler alacak ve bünyelerinde çalışan personele gerekli hizmet içi eğitimleri verecek.

-Taçoy: "Şiddete uğrayan kadınların sosyal yaşama döndürülmesi, çocuklarıyla birlikte aile bütünlüğünün sağlanması önceliğimiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, şiddetten etkilenen kadınların sosyal yaşama döndürülmesi, şiddetin sosyal ve psikolojik etkilerinin azaltılması ve şiddet mağduru kadınların çocuklarıyla birlikte aile bütünlüğünün sağlanması açısından, 2018 yılında başlayan protokolün bugün de sürdürüldüğünü ve gelecekte de devam etmesini arzu ettiklerini söyledi.

Taçoy, protokole, bu yıl, şiddet mağduru kadınların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara yardım eli uzatmak amacıyla yeni bir paydaş olarak Vakıflar İdaresi’nin de dahil olduğunu belirterek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

-Çavuşoğlu: "Güçlü kadın, güçlü toplum"

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da protokole taraf olarak üzerlerine düşen görevin ‘‘Güçlü Kadın, Güçlü Toplum’’ ilkesinden hareket ederek, kız çocuklarının okullarda, kadınların sürekli eğitim merkezlerinde eğitilmesi ve farkındalıklarının attırılması olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınlara en iyi yaşam standartlarının sağlanması için tüm paydaşlara görevler düştüğünü ifade eden Çavuşoğlu, kadınların kendi kendine yeten bireyler olarak topluma kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, sürekli eğitim merkezleri ve okullardaki eğitimler aracılığıyla, kadına yönelik şiddetle mücadele sürecine katkı koymayı amaçladıklarını ifade etti.

-Harmancı: "Kadına yönelik şiddet ülkede önlenmesi gereken en önemli sorunlardan biri "

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, protokolü dördüncü kez imzaladıklarını ve beş yıldan beri koordineli bir şekilde paydaşların iş birliğini sürdürdüğünü belirtti. Protokole katkı koyan kurumlara teşekkür eden Harmancı, kadına yönelik şiddetin ülkede önlenmesi gereken önemli sorunların başında geldiğini ifade etti.  Harmancı, protokolün daha önceki yıllardaki verimli koordinasyonla pozitif bir etki ettiğini ve polisin içindeki yeni yapılanmaya katkı sağladığını belirtti.

Dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik krizin kadına yönelik şiddeti de etkilediğine değinen Harmancı, şiddet vakalarının arttığına işaret ederek, sosyal devletin geliştirmek zorunda olduğu ödevlerden birinin de bunun giderilmesi olduğunu söyledi.

-Benter: “21. yüzyılda halen kadına yönelik şiddetin olması çok acı"

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, 21. yüzyılda halen kadına yönelik şiddetin olmasının “çok acı” olduğunu ifade ederek, “Şiddet mağduru kadınlara yeniden hayatlarını kurabilmeleri ve kendi kendilerine yeterli olabilmeleri için sahip çıkılması gerektiğini” söyledi.

-Soyalan: "Kadına şiddete sıfır tolerans"

Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan da, Polis Genel Müdürlüğü olarak kadına şiddete sıfır tolerans gösterdiklerini, tüm kazalarda Kadına Yönelik Şiddet Birimi kurduklarını ve 7/24 görevlerinin başında olduklarını kaydetti. Şiddet şikayetlerinin Polis tarafından titizlikle soruşturulduğunu ve suç işleyen kişilerin tutuklanarak yargıya havale edildiğini ifade eden Soyalan,"Şikayetçi olan mağdur durumdaki kadınları korumak hepimizin görevidir. Protokole taraf olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız. Polis Genel Müdürlüğü olarak kadına karşı şiddet ve ev işi şiddete sıfır tolerans ile, görevimizi yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

-Akter: "Alo 183’ü aramaktan çekinmeyin"

SOS Çocukköyü Derneği Başkanı Buğra Akter ise, SOS Çocukköyü Derneği olarak ‘‘Güçlü Aile Güçlü Toplum Güçlü Devlet’’ mantığıyla hareket ettiklerini ve ilk günden beri bu protokolün paydaşı olduklarını kaydetti. Bu yıl, Vakıflar İdaresi’nin de protokole dahil olarak, şiddet mağduru kadınlara ikamet ortamının sağlanması için “gönülden destek” vereceğini söyleyen Akter, protokolün beşinci yılında olduğunu belirterek, protokolün sürdürülebilir olmasının önemine işaret etti.

Akter, şiddete uğrayan kadınların hiç çekinmeden Alo 183 İhbar Hattı’nı araması çağrısında bulunarak, protokolün devamlılığını diledi.

Benzer haberler

Featured
Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" 2026-06-14 21:10:00 Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 2026-06-14 20:58:00 10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin 2026-06-14 19:59:00 Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı 2026-06-14 19:54:00 Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi 2026-06-14 19:23:00 ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü 2026-06-14 19:10:00 İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak" 2026-06-14 18:00:00 YDÜ'de yapay zeka, dijital iyi oluş ve eğitimde dönüşüm konuları konuşuldu 2026-06-14 17:53:00 KKTC Beşiktaşlılar Derneği’nde başkan Mustafa Taş oldu 2026-06-14 17:41:00