Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erhürman "AB ile güven yaratıcı önlemlere ihtiyacımız var" Kanatlı "5+1 masası kurulana kadar geçecek süre boş bir bekleme odası değildir" Balıkesir’de orman yangını: Ayvalık'a bazı mahalleler tahliye edildi Cumhurbaşkanı Erhürman “Guterres'in adaya gelmesinin öncesine oranla daha doğru bir noktadayız" Alithia "Vuda atış alanındaki imha Amerikalıların da katıldığı EOD-3 eğitiminin son aşamasıydı” Seyir halindeki tırda yangın meydana geldi! Üstel "Birikmiş prim borçları affı yürürlükte" 15 yaşında, 100 yıl hapis cezası aldı Üç Kıbrıslı Rum’dan biri tatile gidemiyor Kamuda örgütlü dört sendika, ek mesaiye kalmama eylemi başlatacağını açıkladı Atan “Popülizm ve yolsuzluk hat safhada” Sılalı “Kullanım ömrünü tamamlamış veya standart dışı elektrikli cihazlar yangın riski taşıyor” Limasol’da Deniz Polis Birimi'ne bağlı yeni uydu istasyonu açıldı 17. Lefkoşa Gençlik Günleri etkinliklerle başladı Kombos “Fitto’ya önerilerimiz olacak” EL-SEN’den KTMMOB’ye ziyaret Pakistan'da çığ düşmesi sonucu 10 dağcı kayıp Fitto, Hristodulidis ile görüştü Üstel “Yeni teşvik paketi yürürlükte” Denktaş “Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğe sürüklenmesinin asıl nedeni BM” Cumhurbaşkanı Erhürman "AB ile güven yaratıcı önlemlere ihtiyacımız var" Kanatlı "5+1 masası kurulana kadar geçecek süre boş bir bekleme odası değildir" Balıkesir’de orman yangını: Ayvalık'a bazı mahalleler tahliye edildi Cumhurbaşkanı Erhürman “Guterres'in adaya gelmesinin öncesine oranla daha doğru bir noktadayız" Alithia "Vuda atış alanındaki imha Amerikalıların da katıldığı EOD-3 eğitiminin son aşamasıydı” Seyir halindeki tırda yangın meydana geldi! Üstel "Birikmiş prim borçları affı yürürlükte" 15 yaşında, 100 yıl hapis cezası aldı Üç Kıbrıslı Rum’dan biri tatile gidemiyor Kamuda örgütlü dört sendika, ek mesaiye kalmama eylemi başlatacağını açıkladı Atan “Popülizm ve yolsuzluk hat safhada” Sılalı “Kullanım ömrünü tamamlamış veya standart dışı elektrikli cihazlar yangın riski taşıyor” Limasol’da Deniz Polis Birimi'ne bağlı yeni uydu istasyonu açıldı 17. Lefkoşa Gençlik Günleri etkinliklerle başladı Kombos “Fitto’ya önerilerimiz olacak” EL-SEN’den KTMMOB’ye ziyaret Pakistan'da çığ düşmesi sonucu 10 dağcı kayıp Fitto, Hristodulidis ile görüştü Üstel “Yeni teşvik paketi yürürlükte” Denktaş “Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğe sürüklenmesinin asıl nedeni BM”
Dolar
Euro
Sterlin

Senegal'de albinolar cilt kanserine dikkat çekmek için podyuma çıktı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Senegal'de albinolar cilt kanserine dikkat çekmek için podyuma çıktı

Senegal'in başkenti Dakar'da albinizmli bireylerde sık görülen cilt kanserine karşı farkındalık oluşturmak için defile düzenlendi.

Dakar'ın Sicap Mbao banliyösünde açık havada düzenlenen defile, kendisi de albino olan ve "Poune Fashion" isimli markanın kurucusu Diarra Diallo tarafından organize edildi.

Yerel modacıların tasarımlarını giyen ve cilt kanserine karşı dikkat çekmek için podyuma çıkan amatör albino mankenler büyük beğeni topladı.

Bölge halkının ilgiyle takip ettiği defile yerel danslarla sona erdi.

Doğuştan pigment eksikliği nedeniyle derileri ve kılları beyaz, gözleri açık renk olan albinizmli bireyler, en çok Afrika'da ayrımcılığa uğruyor.

Uzuvları büyücülükte kullanılan albinolar, yaşadıkları ülkelerdeki seçim ve önemli spor müsabakalarının yapılacağı dönemlerde kaçırılma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Seçim veya bir müsabakanın kazanılması için albino kanının akıtılması gerektiği batıl inancı nedeniyle birçok albino bu dönemlerde öldürülüyor.

Albinolar, söz konusu dönemlerde ya hiç sokağa çıkmıyor ya da kırsaldaki küçük ve nispeten güvenli yerleşim alanlarına göç ediyor.

Birçok Afrika ülkesinde "insan dışı varlık" olarak kabul edilen; görüldüklerinde şans veya şanssızlık getirdiğine inanılan albinolar toplumda dışlanıyor, bu nedenle eğitim alamıyor, iş hayatına giremiyor.

Çoğu zaman ebeveynleri tarafından bile kabul görmeyen albinolar, çocuk yaşta evden atılıyor ve yaşamlarına sokaklarda devam ediyor.

Yaklaşık 18 milyon nüfusa sahip Senegal'de 10 bin 500 albino olduğu tahmin ediliyor.

Benzer haberler

Dünya
15 yaşında, 100 yıl hapis cezası aldı 2026-07-31 13:58:10 Pakistan'da çığ düşmesi sonucu 10 dağcı kayıp 2026-07-31 12:20:00 ABD'nin Afrika haritası sosyal medyada viral oldu 2026-07-31 11:10:31 Oğlu okulda saldırı düzenleyen baba, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı 2026-07-31 10:30:16 Netflix'e çalınan Nicolas Cage filmine ilişkin 105 milyon dolarlık dava 2026-07-31 09:42:22 Dünyanın en çok otomobil satan şirketi belli oldu 2026-07-31 09:01:08 Mirastan mahrum kaldığını sanan adam çocukluk evini havaya uçurdu 2026-07-31 08:56:33 İspanya sınır ihlali nedeniyle bölgeye asker gönderiyor 2026-07-31 08:29:28 Çete üyelerine görülmemiş ceza: Bin 48 yıl hapis! 2026-07-30 22:34:09