Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
“Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir"
Dolar
Euro
Sterlin

Sendikal Platform meclis önünde eylem uyarısında bulundu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Sendikal Platform meclis önünde eylem uyarısında bulundu

Sendikal Platform, Ulusal Birlik Partisi (UBP) - Halkın Partisi (HP) Hükümeti’ni, Türkiye ile imzalanan iktisadi ve mali işbirliği anlaşmasıyla “Kıbrıs Türk toplumunu yok oluşa sürüklemekle” suçladı.

Sendikal Platform, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun yaz tatilinin ardından bugün yapılan ilk toplantısı vesilesiyle, Cumhuriyet Meclisi önünde pankartlı eylem düzenledi. Eylemde “Yok Oluşa Hayır” yazan pankart açıldı. BIÇAKLI Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Arslan Bıçaklı, eylemde yaptığı konuşmada, “Meclis’ten çalışan ve halk için hayırlı bir yasa çıkarıldığını uzun zamandır görmediklerini” söyledi. Türkiye ile imzalanan iktisadi ve mali işbirliği anlaşmasına atıfta bulunarak  “son elimizde kalan değerler de artık bir bir toplumun elinden alınmak istendiğini” söyleyen Bıçaklı, “Para gelsin diye yapmayacakları şey kalmayacak” dedi. “TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ DÜZENİNİ KALDIRACAKLAR” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının özel sektörde sendikalaşmayı teşvik edici tedbir alınmayacağı yönde açıklaması bulunduğunu, bunun kabul edilemez bir açıklama olduğunu kaydeden Bıçaklı, “toplu iş sözleşmesi düzenini ortadan kaldıracaklar” diye konuştu. Kıbrıs Türk toplumunun değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydeden ve eylem uyarısında bulunan Bıçaklı, “Tüm anayasal ve yasal hakları kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Çalışma barışı çok yakında bozulacak” dedi. SENDİKAL PLATFORM AÇIKLAMASI Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Emel Tel tarafından okunan Sendikal Platform’un basın açıklamasında da, “Hükümet iktisadi ve mali işbirliği anlaşması imzalayarak, Kıbrıs Türk toplumunu yok oluşa sürüklemektedir” iddiasında bulunuldu. “Türkiye ile, dayatılarak imzalanan işbirliği anlaşmalarının, toplumsal fayda sağlamadığı gibi, Kıbrıs Türklerini üretimden koparıp bağımlılığı arttırdığı” öne sürülen açıklamada, Hükümetin 750 milyon TL alma düşüncesiyle anlaşmaya imza koyduğu savunuldu. İmzalanan anlaşmayla, Toplu İş Sözleşme, Grev ve Referandum Yasasında değişiklik yapılarak toplu iş sözleşme düzeninin kaldırılacağı; kamuya personel alımının emekliye çıkanların sayısı ile ilişkilendirilerek engellendiği; 2020 yılı için hayat pahalılığı ödeneğinin kaldırılmasına zemin harılandığı; bazı belediyelerin birleştirileceği; bununla birlikte belediye çalışanlarının geleceğinin belirsizliğe sürükleneceği; eğitim niteliğinin geriye götürüleceği; Kooperatif Merkez Bankasına ait işletmelerin elden çıkarılacağı; Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun parçalara ayrılarak özelleştirileceği; Liman İşçileri Şirketinin kapatılacağı; limanların özelleştirileceği; Telekomünikasyon Dairesinin özele verileceği savunulan Sendikal Platform açıklamasında, İlahiyat Kolejinin geliştirilmesine öncelik verilerek bilimsel, demokratik ve laik eğitimin kaldırılmaya çalışıldığı; eğitim, sağlık ve kültür faaliyetlerine mali desteğin TC Elçiliğinin koşuluna bağlandığı ileri sürüldü. (TAK)

Benzer haberler

Featured
“Modern Nicosia” Sergisi açıldı 2026-06-14 12:28:00 Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” 2026-06-14 12:22:00 Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı 2026-06-14 12:16:00 En fazla yağış Kantara'da 2026-06-14 11:29:00 Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim 2026-06-14 11:21:00 Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak 2026-06-14 11:00:00 Karneler yarın dağıtılıyor 2026-06-14 10:57:00 Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü 2026-06-14 10:51:00 İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak 2026-06-14 10:48:00