Seçimlerde uygulanacak kurallar belirlendi

Voice Kıbrıs Haber
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 11 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Anayasa değişikliği halkoylaması sırasında, Covid-19 salgını nedeniyle sandık başında geçmiş seçimlerden farklı olarak uygulanacak bazı kurallar belirledi.
YSK’nın belirlediği kurallarla ilgili seçmenleri ve görevlileri bilgilendirmek amacıyla videolar hazırlandı.
Buna göre, her sandık kuruluna birer el dezenfektanı verilecek, sandık başkanları, kurul üyeleri ve odaya girenlerin sürekli maske taktığına dikkat edecek, maske kullanmayan içeri alınmayacak.
Kimlikle ilgili sandık kurulunun sorgulama yapması halinde, kişi maskeyi indirip yüzünü göstermek zorunda olacak.
Oy verme yerlerinde camlar sürekli açık tutulacak Oy vermeye gelecek vatandaşlara YSK tarafından tedarik edilen tek kullanımlık eldivenler verilecek. Kullanılan eldivenlerin çıkışta çöp torbasına atılması istenecek.
Sandık başkanı ve sandıkta görevli polis oy vermek için bekleyen kişilerin sosyal mesafe kurallarına uymalarını sağlayacak.
Alanın müsait olması halinde bekleyenlerin duracakları yerleri gösterecek şekilde bir buçuk metre aralıklarla yere işaret konulacak.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi
Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026)
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü
Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak
Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı"
AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası
Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor
Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz"




