Seçim takvimi bugün başlıyor

Voice Kıbrıs Haber
Yüksek Seçim Kurulu, 30 Haziran Pazar günü yapılacak Yerel Kuruluş Organları Ara Seçim takvimini bugün açıkladı.
Girne’de boş bulunan 1 muhtarlık ve Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele, Lefke ilçelerinde boş bulunan ihtiyar heyeti üyelikleri için yapılacak ara seçim takvimi bugün başlıyor.
Seçim takvimi doğrultusunda adaylık için başvurular 5 Haziran Çarşamba günü başlayacak, 6 Haziran Perşembe günü adaylar Yüksek Seçim Kurulu tarafından geçici olarak ilan edilecek, İlçe Seçim Kurulları, kendi ilçelerinde çıkacak adayları geçici olarak kapılarına asarak ilan edecekler.
Sandık seçmen listelerinin askıya alınmasının en son günü 8 Haziran Cumartesi günü olarak açıklanırken, listelerin askıya alındığı günden itibaren dört gün askıda kalacağı belirtildi.
Seçimlere katılacak adaylar 9 Haziran Pazar günü kesinleşecek, kesinleşen adaylar Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilanı edilecek, İlçe Seçim Kurulları, kendi ilçelerinde kesinleşen adayları ilan edecek ve duvar ilanları için İlçe Seçim Kurullarında ad çekilecek.
-Seçim propagandası 10 Haziran’da başlayacak
Yüksek Seçim Kurulu huzurunda oy pusulaları için ad çekme ve seçim propagandasının başlangıç günü 10 Haziran Pazartesi günü olarak belirlendi.
Sandık Seçmen Listelerinin tamamlanmasının son günü 18 Haziran Salı, seçmen kartlarının dağıtılmasının son günü ise 27 Haziran Perşembe günü olarak açıklandı.
Seçim propagandasının son günü 29 Haziran Cumartesi günü olacak ve 30 Haziran Pazar günü de oy verme günü olacak.
Benzer haberler
Featured
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok"
Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı
Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu
BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı
Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir
ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti
MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde
Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür"




