"Sebep olacağınız katliamı vaat ettiğiniz bir herbaryum ve yürüyüş parkuru örtemez"

Voice Kıbrıs Haber
Biyologlar Derneği, Girne’de 40 metre yüksekliğinde heykel dikilmesine, dört dönümlük arazideki ağaçların kesileceğinden dolayı karşı olduklarını duyurdu.
Girne’de dikilmesi planlanan Asil Köylü heykeli ile ilgili olarak, Dernekten yayımlanan bildiride, “Girne kazasındaki çarpık yapılaşmanın yanında belki de son bakir kalan tepeye dikilmesi planlanan Asil Köylü heykeli bizi hayrete ve dehşete düşürmüştür. Heykeli dikmek için yok edilecek olan 4 dönümlük arazideki her gün havayı bizler için temizleyen ağaçların ve o ağaçların yarattığı ekosistemin içerisinde yaşayan milyonlarca canlının sesi olarak, yetkilileri onları rahat bırakmaya davet ediyoruz” denildi.
Yapılacak tahribatın “telafi edilemeyeceğine” işaret edilen açıklamada, “Sebep olacağınız katliamı vaat ettiğiniz bir herbaryum ve yürüyüş parkuru örtemez! Bırakın tek bir tane tepemiz olsun el değmemiş kalsın! İklim değişikliği gibi bir kriz bize savaş açmışken tek bir ağacı bile kesmek, kendi bacağımıza sıkmaktır” denildi.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Kutlu Adalı Ödülleri açıklandı
Nöbetçi eczaneler (25 Ağustos 2026)
YKP "Yeni asgari ücret 55 günde eridi"
CTP, Alman Milletvekili Maximillian Krah’ı kabul etti
Üstel “Güvenlik Kuvvetleri personelinin uzun yıllardır beklediği özlük haklarını bugün Bakanlar Kurulu’ndan geçiriyoruz”
14. Uluslararası Göçmenköy Taşkınköy Kültür Sanat Festivali başlıyor
Yaz boyu sıcak hava dalgasının etkili olduğu İsviçre'de, birçok istasyonda rekor sıcaklıklar kaydedildi
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Alman Milletvekili Krah’ı kabul etti
Taçoy “Haksız ambargo ve izolasyonlara karşı tek ses olmalıyız”


