Savaşan “Doğalgazın uluslararası pazarlara taşınabilmesinin önü açılacak”

Voice Kıbrıs Haber
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Ahmet Savaşan, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan Doğal Gaz Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı ile doğal gazın ülkeye ulaştırılmasının yanı sıra gerektiğinde KKTC üzerinden Türkiye’ye ve oradan da uluslararası pazarlara taşınabilmesinin önünün açılacağına işaret etti.
Savaşan yazılı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın “KKTC’deki istikrar burada en önemli unsurlardan biri olmuştur” sözlerine dikkat çekerek, imzalanan anlaşma ile KKTC açısından tarihi ve geleceğe yön verecek bir güne tanıklık ettiklerini kaydetti.
Türkiye ile KKTC arasında imzalanan Doğal Gaz Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı ile enerji alanında stratejik bir iş birliğinin temellerinin atıldığını belirten Savaşan, “Bu vizyoner proje, ülkemizin enerji arz güvenliğini önemli ölçüde güçlendirirken elektrik üretim maliyetlerinin düşürülmesine de katkı sağlayacaktır.” dedi.
Savaşan, projenin aynı zamanda KKTC’nin ekonomik kalkınmasını destekleyeceğini, Türkiye ile olan stratejik bağlarını daha da kuvvetlendireceğini ve ülkenin Doğu Akdeniz’deki enerji vizyonunda önemli bir kilometre taşı olacağını kaydetti.
Benzer haberler
Featured
YouTube "çocuk güvenliği" konusunda Meta'nın izlediği uzlaşma yolunu izlemeyeceğini açıkladı
Mağusa Hastanesi’nde ilk kalp By-pass ameliyatı gerçekleştirildi
Elektrik Müteahhitleri Birliği'nde başkan ve yönetim belirlendi
Üstel “Genç Konut Projesi'yle 5 bin gencimizi yuva sahibi yapacağız”
Kathimerini "Elektrik kablosu için Ekim ayı belirleyici"
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak önemli verilere çevrildi
İran Hürmüz için sunduğu şartlara yanıt bekliyor
Stefanu “Müzakere zemini değişemez”
Trafikte bin 362 sürücüye yasal işlem...



