Salamis Harabeleri'nde Vandallık
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Salamis Harabeleri’nde bulunan “Kampanopetro Bazilikası”nda, kimliği belirsiz şahıslar tarafından Vandallık yapıldığı belirtildi.
Fileleftheros gazetesi, Bizans Çalışmaları uzmanı Dr. Andreas Fulias’ın bölgede gözlem yaptığını ve bazilikadaki “kutsal emanetlerin saklandığı sandığın”, kimliği belirsiz şahıslar tarafından yerinden oynatılmaya çalışıldığını ve tabanının paramparça olduğunu söyledi.
Gazeteye göre Fulias, söz konusu sandığın oldukça ağır olduğunu ve yerinden oynatılabilmesi için 3-4 kişi gerektiğini; sandığın yerinden oynatılma sebebinin bilinmediğini, ancak genellikle “hazine bulmak için” yapıldığını savundu.
Haberde, Fulias’ın, iki toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi’ne, hasarın giderilmesi için bir an önce işe koyulması çağrısında bulunduğu belirtildi.
tak Benzer haberler
Kültür Sanat
Kıbrıslıların yerlerinden edinmesini konu “DISPLACED” belgeseli YouTube’da yayımlandı
Erdinç Gündüz, adını taşıyan meydanda Sıla 4 şarkılarıyla anıldı
Otello Çoksesli Korosu, Floransa’da gümüş madalya kazandı
17. Lefkoşa Gençlik Günleri etkinliklerle başladı
"Safir" serisi final yapıyor! "Çobanyıldızı Krallığı" yakında okurlarla buluşuyor
Alagadi Fest 2026 için geri sayım başladı
FODER, Eskişehir'in tarih ve kültürünü objektifine taşıdı
17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor
Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı


