Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Sahil Şeridi projesi tüm adanın yeni destinasyon merkezi olacak"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Sahil Şeridi projesi tüm adanın yeni destinasyon merkezi olacak"

Güzelyurt Belediyesi'ne bağımsız başkan adaylığını açıklayan Reşat Kansoy, Yayla, Güneşköy ve Aydınköy’ü ziyaret etti.

Güzelyurt’un deniz ile komşu olan üç köyüne ziyaret gerçekleştiren Reşat Kansoy, Yayla, Güneşköy ve Aydınköy Sahil Şeridi projesinin sadece Güzelyurt’un değil tüm adanın yeni destinasyon merkezi olacağını söyledi.

Güzelyurt Bağımsız Belediye Başkan Adayı Reşat Kansoy seçim ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Kansoy, denizi ve güneşi gören emlak piyasasını, Kıbrıs’ın en uzun sahil şeridi olan, Güzelyurt körfezinde başlatmak için aday olduğunu kaydetti.

Köylerde, spor kulüplerini, sivil toplum örgütlerini, muhtar ve azalarını ziyaret eden Kansoy, yeni belediyecilik vizyonunu anlatmaya devam ettiğini belirtti.

Köy kahvehanelerindeki sohbet toplantılarında “kırsal kalkınma” projelerini ve bu projelerin ekonomik etkilerini vatandaşlarla paylaşan Kansoy, aynı zamanda sorunları da dinlediğini kaydetti.

Köylerin, ağıllar, su, yol, sosyal tesis, gençlere kırsal kesim arsası, çevre kirlilikleri gibi sorunlarını da yerinde tespit eden Kansoy, çözüm önerilerini paylaşarak, “25 Aralık akşamı halkımız bana bu görev ve sorumluluğu vermesiyle birlikte sıkıntıların çözümü için çalışmaya başlayacağım.” dedi.

-“Örnek bir sahil şeridi…”

Reşat Kansoy, denize sınırı olan Yayla, Güneşköy ve Aydınköy’ü ziyaretinde şunları söyledi:

“Denizi kıyısı olan köyler, kentler, şehirler, yerleşim alanları… Şanslıdır, turizm ve denizcilik avantajları vardır, biz bu avantajların farkındayız, TC Devleti ile ortak çalışmalar yürüterek, Kıbrıs’ın örnek sahil şeridi yaşamını bu bölgeye kazandırmak istiyoruz.”

Kansoy, denizi ve güneşi gören emlak piyasasını, Kıbrıs’ın en uzun sahil şeridi olan, Güzelyurt körfezinde başlatmak için aday olduğuna vurgu yaparak, bu projenin hayat bulmasıyla köylerdeki emlak değerlerinin de artacağını kaydetti.

-“Kadınlarımızın üretimlerine pazar bulacağız”

Bu köylerin tarımsal verimlilik açısında ve besicilik yönünden de Güzelyurt’un en üretken köyleri olduğunu vurgulayan Kansoy, “Köylerimize yapılan kaldırım projeleri veya hizmet binası projeleri yetmiyor, karın doyurmuyor. Bizler köy kadın kurslarında üretilenler için Pazar bulacak ve kadınların ev ekonomisine katkı yapmalarına olanak sağlayacak bir vizyon ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

Bağımsız aday Kansoy, “Bizler, köylerinizdeki sorunların farkındayız ve sizlerden bu sorunları çözmek adına, refahınızı yükseltmek adına, sorumluluk istiyoruz” dedi.

Kansoy ayrıca, gönüllü seçim ekibiyle, 26 Kasım Cumartesi gün saat 17.30’da, Bostancı, Yalova Spor Kulübü’nü ziyaret edeceğini duyurdu.

Benzer haberler

Featured
DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı 2026-06-14 13:41:00 Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! 2026-06-14 13:32:00 Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı 2026-06-14 13:28:00 Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" 2026-06-14 12:51:00 Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" 2026-06-14 12:34:00 “Modern Nicosia” Sergisi açıldı 2026-06-14 12:28:00 Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” 2026-06-14 12:22:00 Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı 2026-06-14 12:16:00 En fazla yağış Kantara'da 2026-06-14 11:29:00