Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Haldun Taner’in epik şaheseri “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu büyük beğeni topladı Lapta Turizm Festivali başlıyor Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) Üstel “Yaşlı yaşam merkezi ülke için güzel bir yatırım” Venezuela'daki depremlerde can kaybı 164'e yükseldi Güney Kıbrıs'ta, trafik cezalarının tebliğ edilmesi yöntemi konusu mecliste ele alındı Acapulco kavşağı ile Alevkayası kavşağı arasında kalan yol trafiğe kapatıldı Öztürkler “Azerbaycan ile ortak projeleri daha da ileriye taşıyacağız” Filipinler'de lise saldırısının şüphelisinin oynadığı iddia edilen video oyun “Gorebox” yasaklandı KTAMS “Geçici ve sözleşmeli personelin sınavsız üst kademe yöneticisi atanması kabul edilemez” TC MSB “Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan hiçbir girişim kabul edilemez" Güney Kıbrıs'taki Şap hastalığına rağmen inek sütü üretiminde artış Taçoy ve Candan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Alain Berset ile görüştü “Doğaya Dokun, İz Bırakma” etkinliği gerçekleştirildi Son 24 saatte dünyada 4 büyük deprem oldu Yeldener "Cezaevinde açlık grevi başlatıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor” Letimbiotis "İkinci beşli konferansın toplanması konusunda bilgilendirme yok" Fransa'da ebola alarmı: 5 kişi karantinaya alındı Barış Kurulu toplantısı Güney Kıbrıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Erhürman “Sürecin geldiği noktaya ilişkin doğru bilgileri aktarıyoruz, aktaracağız” Haldun Taner’in epik şaheseri “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu büyük beğeni topladı Lapta Turizm Festivali başlıyor Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) Üstel “Yaşlı yaşam merkezi ülke için güzel bir yatırım” Venezuela'daki depremlerde can kaybı 164'e yükseldi Güney Kıbrıs'ta, trafik cezalarının tebliğ edilmesi yöntemi konusu mecliste ele alındı Acapulco kavşağı ile Alevkayası kavşağı arasında kalan yol trafiğe kapatıldı Öztürkler “Azerbaycan ile ortak projeleri daha da ileriye taşıyacağız” Filipinler'de lise saldırısının şüphelisinin oynadığı iddia edilen video oyun “Gorebox” yasaklandı KTAMS “Geçici ve sözleşmeli personelin sınavsız üst kademe yöneticisi atanması kabul edilemez” TC MSB “Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan hiçbir girişim kabul edilemez" Güney Kıbrıs'taki Şap hastalığına rağmen inek sütü üretiminde artış Taçoy ve Candan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Alain Berset ile görüştü “Doğaya Dokun, İz Bırakma” etkinliği gerçekleştirildi Son 24 saatte dünyada 4 büyük deprem oldu Yeldener "Cezaevinde açlık grevi başlatıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor” Letimbiotis "İkinci beşli konferansın toplanması konusunda bilgilendirme yok" Fransa'da ebola alarmı: 5 kişi karantinaya alındı Barış Kurulu toplantısı Güney Kıbrıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Erhürman “Sürecin geldiği noktaya ilişkin doğru bilgileri aktarıyoruz, aktaracağız”
Dolar
Euro
Sterlin

Sağlık Bakanlığı'ndan güneye geçişler ile ilgili yeni açıklama

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Sağlık Bakanlığı'ndan güneye geçişler ile ilgili yeni açıklama

Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Tarafından Alınan Kararlar Doğrultusunda dün açıklanan 2. Madde ile ilgili gelen sorular nedeniyle açıklama yapma gereği duydu.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde:

"Kıbrıs'ın güneyine geçişler ile ilgili maddenin uygulaması şu şekilde olacaktır.

21 Ekim 2020 tarihinden itibaren (21 Ekim 2020 dahil) çalışma, eğitim ve sağlık nedeni ile Kıbrıs'ın güneyine geçen kişiler hariç herkes Kuzey Kıbrıs'a geçişlerde son 3 gün içerisinde yapılmış negatif PCR test sonucunu beyan etmek zorundadır."

Yukarıda belirtilen eğitim, sağlık ve çalışma nedeniyle güneye geçiş yapan kişiler ve refakatçileri ise random PCR testi yapmak suretiyle geçişlerine devam edebileceklerdir.

Ayrıca turistik amaçla yaptırılacak olan  PCR testleri ücretleri  Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan laboratuvarlarda 100 TL olarak belirlenmiştir.

Random PCR testleri,  ateş polikliniklerinde alınan testler, temaslıların PCR testlerinden ise herhangi bir ücret alınmamaktadır."

Voice of the Island/SB

Benzer haberler

Featured
Haldun Taner’in epik şaheseri “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu büyük beğeni topladı 2026-06-25 15:21:00 Lapta Turizm Festivali başlıyor 2026-06-25 15:18:00 Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) 2026-06-25 15:10:00 Üstel “Yaşlı yaşam merkezi ülke için güzel bir yatırım” 2026-06-25 14:41:00 Venezuela'daki depremlerde can kaybı 164'e yükseldi 2026-06-25 14:37:00 Güney Kıbrıs'ta, trafik cezalarının tebliğ edilmesi yöntemi konusu mecliste ele alındı 2026-06-25 14:29:00 Acapulco kavşağı ile Alevkayası kavşağı arasında kalan yol trafiğe kapatıldı 2026-06-25 13:57:00 Öztürkler “Azerbaycan ile ortak projeleri daha da ileriye taşıyacağız” 2026-06-25 13:54:00 Filipinler'de lise saldırısının şüphelisinin oynadığı iddia edilen video oyun “Gorebox” yasaklandı 2026-06-25 13:48:00