Rusya, "dostane olmayan" ülkeler listesini güncelledi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Rusya hükümeti, "dostane olmayan ülkeler" listesine Yunanistan, Danimarka, Slovenya, Slovakya ve Hırvatistan'ı dahil etti.
Rusya'da hükümet, Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 5 Mart'ta yayımlanan kararname ile ilan edilen "dost olmayan ülkeler" listesine 5 ülkeyi daha ekledi. Hükümet Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Rusya'ya karşı dostane olmayan eylemlerde bulunan ülkeler listesinin güncellendiği bildirildi. Rusya Devlet Başkanı'nın kararnamesi uyarınca oluşturulan "dostane olmayan ülkeler" listesine Yunanistan, Danimarka, Slovenya, Slovakya ve Hırvatistan'ın eklendiği ifade edildi. Böylelikle, bu ülkelerin Rusya'daki diplomatik misyonlarında ve konsolosluk görevlerinde yerel personel istihdamına sınırlama getirildiği kaydedildi.Buna göre Yunanistan için 34 kişi, Danimarka için 20, Slovakya için de 16 kişilik yerel personel sınırı belirlendiği bildirildi.
Listedeki Slovenya ve Hırvatistan’ın ise bundan sonra diplomatik misyonlarında ve konsolosluk görevlerinde yerel personel istihdam edemeyeceği belirtildi.
Benzer haberler
Dünya
Yunanistan'da Batı Nil virüsü vakalarının 2018'deki rekoru aşabileceği tahmin ediliyor
Nepal'de meydana gelen selde can kaybı 95'e yükseldi, çok sayıda kişi kayıp
Netanyahu'nun oğlu İran'ın suikast planladığı iddiasıyla Miami'den gizlice tahliye edildi
ABD'de Titanik'ten çıkarılan 100'den fazla eserin açık artırmayla satışı durduruldu
Kanada'da havalimanında yer hizmetleri görevlisine uçak çarptı
29 parmaklı kedi en çok parmağa sahip kedi rekorunu kırdı
SpaceX, Louisiana'da 100 milyar dolarlık uzay üssü inşa edecek
Avrupa'daki sıcak hava dalgaları en az 35 bin can aldı
Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki tüm mayınların temizlendiğini açıkladı


