Rum Ulusal Konseyi "20 Temmuz'da, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından ortak bir açıklama yapacağız"

Voice Kıbrıs Haber
Maraş Belediye Başkanı Simos Yoannu bugün gerçekleştirilen Ulusal Konsey toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Temmuz günü kapalı Maraş’ın “açmak niyetinde olduğunu değerlendirdikleri” bölgenin 1940 öncesinde ev ve dükkanlar inşa edilmiş olan Ayiu Nikolau Kilisesi’nin kuzeyi ve Maraş Ortaokulu’nun doğusu olduğunu” söyledi. Ulusal Konsey’in 20 Temmuz’da, Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından ortak bir açıklama yapmasına karar verdik” dedi.
Yoannu, siyasi parti başkanlarının Maraş konusunda görüş birliği içerisinde olduklarına işaret ettiği bugünkü Konsey toplantısında açıklamalar dışında bazı hukuki ve siyasi önlemler de alınmasına da karar verildiğini belirtti.
Kapalı Maraş’taki mülklerini kaybetmek istemedikleri için Türk idaresi altında dönmek isteyen Maraşlılar var” diyen Yoannu, belediye olarak pozisyonlarını o zaman alacaklarını söyledi, “Kartlarımızı şimdiden açmayacağız” dedi.
Simos Yoannu, “teoride olumlu görünmesine karşın Türkiye’ye karşı ekonomik önlemler almak niyetinde görünmediğine” işaret ettiği uluslararası unsurun şu ana kadarki tavrından hayal kırıklığı belirtti.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Hırvatistan'da yolcu gemisi ile yelkenli tekne çarpıştı: Üç ölü, bir kayıp
Bitcoin yükselişe geçti
UKÜ İrlanda'nın Limercik Üniversitesi'yle işbirliği anlaşması imzaladı
AKEL Meclis Grup sözcüsü, Türkiye’de temaslarda bulunacak
LTB Yaz Atölyeleri için kayıtlar 16 Haziran’da başlıyor
U18 Atletleri “Türkiye Şampiyonası”nda piste çıkacak
En fazla yağış Salamis'te
Borsa haftaya yükselişle başladı
2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı tamamlandı


