Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Rum Meclis Başkanı Syllouris: Kıbrıs AB’ndeki ortaklarından daha fazla dayanışma bekliyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Rum Meclis Başkanı Syllouris: Kıbrıs AB’ndeki ortaklarından daha fazla dayanışma bekliyor

Rum Meclis Başkanı Demetris Syllouris, Kıbrıs`ın Avrupa Birliği`ndeki ortaklarından daha fazla dayanışma beklediğini söyledi.

9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla Meclis Genel Kurulu`nda, İkinci Dünya Savaşı kurbanları onuruna bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra konuşan Syllouris, Kıbrıs`ın Avrupa Birliği`ne çıkarlarını koruması ve egemenliğini baltama girişimlerinin engellenmesi konusunda umutlar bağladığını belirtti.

Demetris Syllouris, 2004 yılında Avrupa Birliği`ne tam üye olan Kıbrıs’ın hala Türk işgali altında olduğuna, ayrıca birçok sıkıntı yaşadığına dikkat çekti.

Konuşmasın Türkiye`nin Kıbrıs egemenlik haklarıyla ilgili `kabul edilmez davranışlarından söz eden Meclis Başkanı, Ankara`nın uzlaşmaz tutumu ve Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması için müzakere masasına yeni temelsiz talepler koymaktaki ısrarının, tamamen Avrupa Birliği`nin çıkarlarına yönelik davranışlar olduğunu ve bu itibarla konuşulması gerektiğini belirtti.

Syllouris, “AB ortaklarımızdan Türkiye`ye baskı yapılması bakımından daha fazla dayanışma bekliyoruz ki Ankara Avrupa`ya yükümlülüklerini yerine getirsin, uluslararası hukuku uygulasın” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı, Birleşik Krallığın AB`nden çıkma kararının, tek para biriminin zorluklarının, mülteci sorununun, dayanışma olmamasının ve ekonomik sektörde liderlik eğilimlerinin Avrupa`nın demokratik açığının sadece birkaç örneği olduğunu, Avrupa genelinde avroya şüpheciliği güçlendirdiğini kaydetti.

AB devletleri ve Avrupa kurumlarına zorlukları zamanında ve etkin biçimde çözebilmek için siyasi yönlerini yeniden tanımlamaları çağrısı yapıldığına işaret eden Demetris Syllouris son olarak Temsilciler Meclisi`nin Avrupa Birliği`nde aktif olarak ve sorumlulukla yer aldığını ifade etti.

Benzer haberler

Featured
Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 2026-06-13 21:37:00 Patlayan roket için kritik karar 2026-06-13 21:32:00 Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! 2026-06-13 20:46:00 İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" 2026-06-13 20:23:00 Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı 2026-06-13 20:15:00 Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu 2026-06-13 20:09:00 KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi 2026-06-13 20:05:00 KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor 2026-06-13 19:56:00 Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! 2026-06-13 19:51:00