RMMO'nun silahlanmasına ilişkin analiz

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO), silahlanma sürecine ilişkin analiz haber Kıbrıs Rum basınında yer aldı.
Fileleftheros gazetesi ilgili analiz haberinde, Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO), 2004 yılındaki Annan Planı sonrasında donanım ve teçhizat açısından on beş yıllık durağanlık yaşadığını ve bu durağanlığın, malzemeleri sınırlandırdığını belirtti.
Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu’nun elinde bulundurduğu silahlar, donanım ve teçhizat konusunda ayrıntılara yer verilen haberde, Sırbistan’dan alınan 155 mm NORA B-52 uçaksavar topu; TAMNAVA çok namlulu roketatar (MLR) gibi donanımların satın alınması süreçlerinden ve özelliklerinden söz edildi.
Gazete ayrıca kısa bir süre önce icra edilen “NİKİTİS-DİMİTRA 2026”S tatbikatı sırasında, BOV M16 Milos aracı üzerinde hızlı topçu birliğinin senaryo gerçekleştirdiğini yazdı.
RMMO donanımının son on yıl içerisinde yeni bir döneme girdiğini yazan gazete, modern Nora B-52 hava-hava topları ve TAMNAVA çok namlulu roketatar sisteminin teknolojik avantajlarından bahsetti.
Benzer haberler
Featured
Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı
Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti
Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti
YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı"
Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı
Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak"
İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı
Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak
Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın




