RMMO askerinin mezarı cinayet şüphesiyle açılıyor

Voice Kıbrıs Haber
Rum Milli Muhafız Ordusu’nda, 15 yıl önce askerlik görevini yaparken ölen ve o dönemde 26 yaşında olan Thanasis Nikolau’nun, cinayet şüphesi nedeniyle mezarının açılacağı belirtildi.
Fileleftheros gazetesi, Thanasis Nikolau’nun 29 Eylül 2005’te, RMMO askeri olduğu dönemde, Limasol’a bağlı Alassa bölgesindeki köprünün 30 metre altında ölü olarak bulunduğunu anımsattı.
Nikolau’nun ailesinin ve özellikle annesinin, ilk andan itibaren çocuğunun cinayete kurban gittiğinden söz ettiğini yazan gazete, Nikolau’nun mezarının, ailenin talebi ve Başsavcılığın bu talebi kabul etmesi ve ilgili emri vermesi üzerine bu ay içerisinde açılacağını belirtti.
Gazete, Nikolau’ya ait kemik kalıntılarının Yunanistan’dan gelecek olan adli tabip Filippos Kutsafti tarafından inceleneceğini yazdı.
Habere göre Yunan adli tabibin 18 Aralık’ta gelmesi bekleniyor.
Nikolau’nun ölümünün yıllarca polis ve sorgu makamlarını meşgul ettiğini ancak herhangi bir sonuca ulaşamadıklarını yazan gazete, aileninolayla ılgili uygulaması nedeniyle Rum Yönetimini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) de şikayet ettiğini, AİHM’in ise 32 bin Euro tazminat cezası ödemesiyle birlikte Rum Yönetimi’ni suçlu bulduğunu anımsattı.
TAK
Benzer haberler
Featured
Ses kayıtlarına göre gemide, jeneratör, dümen ve egzoz yalıtım arızaları vardı
Cumhurbaşkanlığı Cüce Fil Çocuk ve Gençlik Yayınları kitap başvuruları başladı
Yağmurlu hava hafta sonu da etkisini gösterecek
İyi yaşam koşullarına rağmen görülen mutsuzluk psikolojik sorunlara işaret edebilir
Gürkut “Emekçiler güvencesizliğe terk edilemez”
East Cyprus Music Meetings, Larnaka ve Mağusa’da müzik profesyonellerini buluşturacak
Ertuğruloğlu’nu, Bağdat’ta Iraklı yetkililer karşıladı
Yakınlarını kaybeden aileler Girne Mahkemesi önünden seslendi “Müebbet istiyoruz”
İncirli "Halkla birlikte yeni bir döneme başlayacağız.”



