'Restoranlarda sigara içilebilen bölümler olmalı'

Voice Kıbrıs Haber
Restorancılar Birliği (RES-BİR), kapalı alanlarda sigara içilmesin yasaklayan düzenlemede çelişki bulunduğunu ve bu çelişkinin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.
Kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası ile ilgili yaşanan tartışmalar üzerine Rest-Bir’den yapılan yazılı açıklamada, “İlgili yasa incelendiği zaman kumarhane, disko, alkollü içki satan bar ve birahaneler için, tütün ürünleri tüketilebilecek özel alanlar oluşturulmasına imkan tanıdığı, ancak restoran ve meyhane için böyle bir imkan verilmediği açık bir şekilde görülmektedir” denildi.
Söz konusu yasa yapılırken RES-BİR olarak bu çelişkili durumun ortadan kaldırılmasını önerdikleri ancak olumlu bir yanıtalamadıkları kaydedilen açıklamada, “İlgili yasanın, dileyen ve ya sadaki şartları yerine getiren mekanların tütün tüketilebilecek özel bölümlerinin olmasına olanak sağlayacak şekilde tadil edilmesine ihtiyaç olduğu görüşündeyiz” denildi.
(TAK)Benzer haberler
Featured
Trump'ın golf sahasında silahlı bir kişi yakalandı
Hindistan'da Chandipura virüsü endişesi: Ulusal müdahale ekibi görevlendirildi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Ağustos 2026)
AP "Hürmüz Boğazı'nın açılması için anlaşma taslağına son hali verildi"
Dânâ "Amacımız müzakere olsun diye müzakere değil, sonuç alıcı bir 5+1 sürecidir"
Aktunç “Kadına yönelik şiddet münferit değil, sistematik bir toplumsal sorundur”
Borsa günü yüzde 0,11 değer kazanarak tamamladı
Netanyahu “Hamas silahsızlanmadan Gazze'den çekilmeyeceğiz”
İncirli "Polis teşkilatının güçlendirilmesi ortak sorumluluğumuzdur"


