Reel sektöre 400 milyon kaynak

Voice Kıbrıs Haber
Başbakan Ersan Saner, yaklaşık 400 milyon TL kaynak paketi ile reel sektörü destekleme kararı aldıklarını söyledi. Saner, aşılama çalışmalarının da Türkiye ile birlikte aynı paralel ve kararlılıkla devam edeceğini de belirtti.
Başbakan Ersan Ersan BRT’de 14. Saat programına canlı bağlantı ile katılarak, 2021 yılı İktisadi ve Mali İşBirliği Protokolü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.
Başbakan Saner, “KKTC’nin 10 Milyar 240 Milyon civarında olan bütçesinin 2.5 Milyar TL’lık kısmı Anavatan Türkiye’mizin katkıları ile sağlanacak. 2020 yılından 2021 yılına aktarılan 750 Milyon TL’lik bir bütçe ile toplamda 3 Milyar 250 Milyon TL’lik bir kaynak gerek alt yapımızın güçlenmesi gerekse diğer hibeler ve krediler olmak üzere KKTC Maliyesi tarafından kullanılacaktır” dedi.
İki ülke arasında güçlü işbirliğinin önemine vurgu yapan Başbakan Saner, KKTC’nin özellikle alt yapı yönünden uzun zamandan beri yarım kalan çift şerit bölünmüş yollar ile yerleşim bölgelerinde bulunan üçüncü sınıf yolların tamamlanmasına başlanabilmesi kapsamında imzalanan protokol ile hayata geçirileceğini belirtti..
Ersan Saner, “Burada yapmış olduğumuz temaslarda KKTC Covid 19 salgınından dolayı dünyanın diğer ülkeleri gibi çok ciddi ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Bu sadece KKTC’ye özgü bir olay değildir…Dolayısıyla ekonominin bu atılan adımlardan tabi sağlık en başta gelecektir ama sağlıkla birlikte ekonominin de birlikte paralel yürütülmesi pek de mümkün olmuyor. Zaten ülkemizde en büyük sıkıntının da bundan kaynaklandığını çok net biliyoruz ” dedi.
Başbakan Ersan Saner, yaklaşık 400 milyon TL kaynak paketi ile reel sektörü destekleme kararı aldıklarını söyledi.
Saner, “Hükümet olarak 360 Milyon TL civarında kaynak paketi açıklayıp ki bu ekonomimize elektrik katkı payını da koyacak olursak 400 Milyon TL civarından bir bütçe ile covid 19 sürecindeki reel sektörü destekleme kararı almış bulunmaktayız. Bu almış olduğumuz kararda bu protokol içerisinde Sayın Fuat Oktay ile değerlendirilmiş ve bizlere de Covid 19’dan dolayı reel sektörmüze yapılacak katkılardan dolayı yardımlarının süreceğini buradan ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
(BRT)
Benzer haberler
Featured
BBC tasarruf için 2 kanal ve 1 radyoyu kapatıp bazı çalışanları işten çıkaracağını duyurdu
Whakaari Yanardağı'nın alarm seviyesi yükseltildi
İngiltere'de hükümetin hataları nedeniyle COVID-19'un bakım evlerinde hızla yayıldığı rapor edildi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Ekim 2026)
Dünya kritik eşiği aşmak üzere
Ultra işlenmiş gıdalar beyin damarlarına sessizce zarar veriyor
Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre
Borsa günü yüzde 1,87 değer kaybederek tamamladı
Paris ve Lyon'da kısmi sokağa çıkma yasağı 1 gün uzatıldı




