RAEK EuroAsia ile ilgili aldığı iki kararı açıkladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs Enerji Düzenleme Kurumu RAEK’in dün EuroAsia ile ilgili aldığı iki kararı açıkladığı belirtildi.
Fileleftheros gazetesi RAEK’in bu kararlarının, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail'in elektrik şebekelerini deniz altındaki kablolarla birbirine bağlayacak EuroAsia Interconnector projesine ilişkin ümitleri yeniden canlandırdığını yazdı.
RAEK tarafından alınan ilk kararın, EuroAsia Interconnector Ltd şirketinin, bağlantı hattı yönetme izni verilmesi için yaptığı başvurunun onaylanmasıyla ilgili olduğunu yazan gazete, ikinci kararın ise yine EuroAsia Interconnector ile bağlantılı olan EUTSO Ltd şirketine yönetim hattını yönetme izni verilmesi olduğunu belirtti.
Gazete alınan bu kararların, bu projenin hayata geçirilmesi adına ileriki adımları teşkil ettiğini de yazdı.
-Avrupa Yatırım Bankası yetkilileri geliyor
Öte yandan Politis gazetesi, ana gündem maddesinin, deniz altı elektrik kablo projesinin finansmanı konusunun olacağı Avrupa Yatırım Bankası’nın, temaslarda bulunmak amacıyla 5 Temmuz’da Güney Kıbrıs’a geleceğini yazdı.
Benzer haberler
Featured
Trump "Bence Ukrayna'nın yeni bir başkan edinme vakti geldi"
Isaias Kasırgası can aldı, 800 binden fazla ev elektriksiz kaldı
İki doz ilaca rağmen idamdan sağ çıkan mahkum taburcu edildi
Anthropic'in yapay zeka modeli sahte cinayet ihbarında bulundu
Brüksel'deki protestolarda çıkan olayların ardından 17'si çocuk 21 kişi savcılığa sevk edildi
Trump, çabaları karşılığında 8 Nobel Barış Ödülü alması gerektiğini söyledi
Mustafa Demir Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı
Çeler "Sandalye değil, toplumun geleceğinin peşindeyiz"
Green Pedal "İki hafta geçi, ihmal hala devam ediyor



