RAEK EuroAsia ile ilgili aldığı iki kararı açıkladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs Enerji Düzenleme Kurumu RAEK’in dün EuroAsia ile ilgili aldığı iki kararı açıkladığı belirtildi.
Fileleftheros gazetesi RAEK’in bu kararlarının, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail'in elektrik şebekelerini deniz altındaki kablolarla birbirine bağlayacak EuroAsia Interconnector projesine ilişkin ümitleri yeniden canlandırdığını yazdı.
RAEK tarafından alınan ilk kararın, EuroAsia Interconnector Ltd şirketinin, bağlantı hattı yönetme izni verilmesi için yaptığı başvurunun onaylanmasıyla ilgili olduğunu yazan gazete, ikinci kararın ise yine EuroAsia Interconnector ile bağlantılı olan EUTSO Ltd şirketine yönetim hattını yönetme izni verilmesi olduğunu belirtti.
Gazete alınan bu kararların, bu projenin hayata geçirilmesi adına ileriki adımları teşkil ettiğini de yazdı.
-Avrupa Yatırım Bankası yetkilileri geliyor
Öte yandan Politis gazetesi, ana gündem maddesinin, deniz altı elektrik kablo projesinin finansmanı konusunun olacağı Avrupa Yatırım Bankası’nın, temaslarda bulunmak amacıyla 5 Temmuz’da Güney Kıbrıs’a geleceğini yazdı.
Benzer haberler
Featured
Maviş "Okullarda artan zorbalık eğilimlerinin önüne geçebilmek için 'Rehberlik Hizmetleri' güçlendirilmeli"
GSI projesinde deniz araştırmalarının yeniden başlatılması gündemde
Topaloğlu “Şartlar netleşmeden öğrenci taşımacılığına başlamamız mümkün değil”
Liderlerin 26 Ağustos’ta yapacağı görüşmenin hazırlıkları başladı
Alioğlu "Ürün bedellerinin ödenmesiyle ilgili henüz bir tarih ortada yok"
En çok yağış Alevkayası’nda
Başbakan Üstel “Ülkede siyasi istikrar var, güvenlik, huzur var”
LTB Kadın Sığınma Evi yararına seramik etkinliği düzenlendi
Akpınar “KKTC’yi güvensiz bir ülke gibi göstermek kime hizmet ediyor?”


