Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız” Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız”
Dolar
Euro
Sterlin

Putin, Wagner isyanı sonrasında orduya seslendi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Putin, Wagner isyanı sonrasında orduya seslendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in isyanı sonrası ilk kez orduya seslendi. Halk ve ordunun isyancıları desteklemediğini belirten Putin, "İsyanı bastırmak için Ukrayna'daki askerleri çekmeyi düşünmedik." dedi.

Rusya'da geçtiğimiz haftasonu yaşanan Wagner isyanının yankıları devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin isyan sonlandıktan sonra ilk kez orduya sesleniş gerçekleştirdi. 

Putin konuşmasına başlamadan Wagner tarafından önce düşürülen hava araçlarının pilotları için saygı duruşu istedi. 

Orduya seslenişinde yanına Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu da alan Putin, "Halk ve ordu isyancıların yanında değildi. İsyanı bastırmak için Ukrayna'daki askerleri çekmeyi düşünmedik" diye konuştu.

Putin'in açıklamasından kısa bir süre önce Kremlin'den yaşanan son gelişmelere ilişkin bilgilendirme yapıldı. 

Kremlin, Vladimir Putin'in akşam saatlerinde medya patronlarıyla bir araya geleceğini söyledi. Kremlin, "Putin'in konumumun sarsıldığına katılmıyoruz. Toplumda Putin çevresinde birleşme düzeyi çok yüksek. İsyanı sonlandırmak için yapılan anlaşma uygulanıyor. Putin her zaman sözünü tutar, Prigojin'in nerede olduğuna dair bilgimiz yok" açıklamasını yaptı.

WAGNER'İN İSYANI

Cuma akşamı Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu ve yöneticisi Yevgeni Prigojin, isyan ettiğini açıklayarak Moskova'ya doğru harekete geçmişti. 

Önce Rostov'da daha sonra Voronej şehrinde kontrolü sağlayan Wagner savaşçılarının Moskova'ya yürüyeceği belirtiliyordu. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'u koltuklarından edeceğini söyleyen Prigojin, daha sonra hakkında başlatılan soruşturmanın kapatılması karşılığında isyanı sonlandırdı ve Belarus'a sığınmayı kabul etti. Kremlin isyana katılan Wagner savaşçılarına, "Silah bırak, orduya katıl ya da Belarus'a git" seçeneklerini sundu.

Benzer haberler

Dünya
Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" 2026-06-23 22:01:00 DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" 2026-06-23 21:50:00 Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti 2026-06-23 21:41:00 Trump'tan "İran uygun davranmazsa gerekeni yaparım" uyarısı 2026-06-23 11:31:00 Texas'ta arı yüklü TIR devrildi: Milyonlarca bal arısı çevreye yayıldı 2026-06-23 10:07:00 Titanic'ten çıkarılan eserleri satma planı ABD hükümetinin engeline takıldı 2026-06-23 08:52:00 Romanya'daki 100 hastane siber saldırıyı püskürtmek için kalem kağıda döndü 2026-06-23 08:44:00 Gürcistan'da 4.1 büyüklüğünde deprem: Türkiye'de de hissedildi 2026-06-23 08:41:00 Avrupa'da acil durum alarmı: Sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak 2026-06-23 08:37:00