Purnara’da sabah başlayan kavga akşam taş savaşına dönüştü

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum yönetiminin düzensiz mültecileri yerleştirdiği Purnara mülteci kampında önceki gece yaralanma ve maddi hasarla sonuçlanan “taş savaşı” yaşandı.
Fileleftheros’un haberine göre önceki sabah Suriyeliler ile Nijeryalılar arasında çıkan ve bir Nijeryalının yaralanmasıyla sonuçlanan kavga, gece “taş savaşına” dönüştü.
Bir grup Nijeryalı ile Suriyeliler arasında önce kamp içinde başlayan kavga daha sonra kamp dışında da devam etti. Polis kavgaya, göz yaşartıcı gaz kullanarak iki kez müdahale etmek zorunda kaldı.
Tarafların birbirlerine taşlarla saldırdığı kavgada 5 mülteci, iki polis ve iki güvenlik görevlisi yaralandı. Atılan taşlardan iki polis aracı ile polis ve güvenlik mensuplarına ait 5 özel aracın ön camı hasar gördü. Olay sonrasında polis kam içinde ve dışında güvenlik önlemlerini artırdı.
Benzer haberler
Featured
Hristodulidis "İyi bir görüşme oldu, öze ilişkin konuları ve metodoloji konusunu ele aldık"
Nöbetçi eczaneler (20 Ekim 2026)
“Doğu Akdeniz ve Filistin Meselesi” paneli düzenlendi
Mağusa Kitap ve Üretim Festivali 30 Ekim'de başlıyor
İskele’de bazı bölgelerde elektrik kesintisi olacak
İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 4 kişi daha tutuklandı
Güney'de çalışanların yarısı 2 bin euronun altında maaş alıyor
Talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden Abdurrahman Nerkiz'in ölümüne ilişkin yeni gelişme
Lefkoşa Maratonu'nda görevli olacak öğrencilere eğitim verildi




