Pfizer’dan corona virüs aşısı açıklaması

Voice Kıbrıs Haber
Alman BioNTech ile birlikte dünyada onaylanan ilk corona virüs aşısını geliştiren Pfizer’dan corona virüs aşılarının geleceği ile ilgili açıklama geldi. Pfizer patronu Dr. Albert Bourla, Covid-19 ile mücadele için her yıl aşılara ihtiyaç duyulacağını söyledi. Yıllık aşıların popülasyon bağışıklığını artırabileceğini belirten Bourla, şirketin Omicron varyantı için yeni bir aşı üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi.
Türk bilim insanları Prof. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci’nin kurucu ortağı olduğu BioNTech ile birlikte corona virüs aşısı geliştiren Pfizer, corona virüs aşısının geleceği ile ilgili açıklamada bulundu. Pfizer CEO’su Albert Bourla, Covid-19 ile mücadele için her yıl aşılara ihtiyaç duyulacağını söylerken, yıllık aşıların popülasyon bağışıklığını artırabileceğini belirtti. CEO, şirketin Omicron varyantı için yeni bir aşı üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi."Şimdiye kadar gördüğüm her şeye dayanarak, çok sağlam ve çok yüksek düzeyde bir koruma sağlamak için yıllık aşılara ihtiyaç duyulacağını söyleyebilirim" diyen Bourla, grip aşısında olduğu gibi aşıların her yıl yeni varyantlar için ayarlanması gerekip gerekmediğinin henüz belli olmayacağını aktardı.
‘OKULLARDA COVİD GELİŞİYOR’ Ekim ayında, Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), beş ila 11 yaşındakiler için Pfizer aşısını onaylaması üzerine konuşan Bourla, İngiltere ve Avrupa'da bu yaş grubunu aşılamanın çok iyi bir fikir olacağını söyledi.“Okullarda Covid gelişiyor” diyen Bourla, "Bu, eğitim sistemini önemli ölçüde rahatsız ediyor ve ciddi semptomları olacak çocuklar var. Aşının faydalarının bunu yapmaktan yana olduğuna dair aklımda hiç şüphe yok" ifadelerine yer verdi.
Benzer haberler
Dünya
Japonya'da şirketler aşırı sıcak nedeniyle çalışma saatlerini azaltmaya başladı
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Arif “En kötü senaryolara dahi hazırlandık"
Yangınlar Washington'ı sardı, tahliyeler başladı
ABD'de bir restoranda silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Trump İran'a yönelik saldırıları iptal etti
Peru'da turistleri taşıyan uçak düştü, kurtulan olmadı
İspanya için kriz büyüyor: Yüzlerce göçmen denizi yüzerek geçmeye çalışırken boğuldu
SpaceX roketinin Ay'a çarpmasına günler kaldı
ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nden vatandaşlarına seyahat uyarısı


