Peyzaj Mimarları Odası, ağaç katliamlarının durdurulması için çağrı yaptı

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Peyzaj Mimarları Odası, ağaç ve yeşil katliamı yapanlara dur uyarısı yaparak, ilgili devlet paydaşlarına da artık bu katliamlara engel olmaları için çağrıda bulundu.
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Peyzaj Mimarları Odası (KTMMOB PMO) Başkanı Dr. Gülizar Eroğlu, Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, “Günümüzde tek bir ağacın varlığını bile korumayı düşünmemiz gerekirken Mağusa’da bir günde 15 adet ağacın birden katliamı oluyor.” ifadelerini kullandı.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Lefkoşa-Mağusa çıkışı yolu kenarında refüj içerisinde olan 15 adet ve boyları yer yer 15 metreyi bulan palmiye ağaçlarının dibinden kesildiğini belirten Eroğlu, ağaçların, elektrik şebeke kablolarına değdiği için önce KIBTEK tarafından budandığını, sonrasında da Gazimağusa Belediyesi tarafından dibinden kesildiğini ifade etti.
Palmiyeler kök yapısı itibariyle kolay taşınabilen ve yeni yerinde tekrar hayat bulan bitki türleri olduğunu vurgulayan Eroğlu, çeyrek asırlık palmiyeler kesilirken, ilgili daire ve kurumların nerede olduğunu ve işlemin kimin izniyle yapıldığını sordu.
Benzer haberler
Featured
“Geçit Yok” adlı belgesel gösterimi cumartesi akşamı yapılacak
Nöbetçi eczaneler (22 Eylül 2026)
Kanatlı "Yapılacak çok iş var ancak niyet yok"
Bağımsızlık Yolu, Rahvancıoğlu’nun Türkiye’ye giriş yasağını AİHM’e taşıyor
Mustafa Emiroğluları "KTHY’yi yeniden uçuracağız demeden önce, nasıl yere indirildiğini konuşalım"
Suudi Arabistan ile Pakistan, karşılıklı vize muafiyeti anlaşması imzaladı
Ombudsman Varol, 41. Dönem Raporu'nu Öztürkler'e sundu
Ekinci "Bu kötü yönetim kaderimiz olamaz"
Japonya'da etkili olan Dujuan Tayfunu nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti



