"Petrol kalıntısı olduğu haberleri gerçeği yansıtmıyor"

Voice Kıbrıs Haber
Turizm ve Çevre Bakanlığı'na bağlı Çevre Koruma Dairesi, bugün bir internet sitesinde çıkan ve Yenierenköy Belediyesi Halk Plajı’na petrol kalıntısı vurduğunu iddia eden bir haber üzerine açıklamada bulundu.
Daire’den yapılan açıklamada, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın irtibatı sonucu Belediye ve Çevre Koruma Dairesi personelinin yapmış olduğu incelemelerin ardından, haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
Açıklamada, “Deniz kıyılarımızda görünen katran benzeri parçacıklar uzun yıllardır zaman zaman görülen ve belediye tarafından temizlenen maddelerden ibarettir. Ham petrolün bu kadar kısa sürede buharlaşıp katılaşması ve kıyıya vurması mümkün olmamaktadır” ifadeleri kullanıldı ve Çevre Koruma Dairesi ekiplerinin Karpaz'dan, Girne Alsancak bölgesine kadar tüm sahilleri kontrol etmeye devam ettiği belirtildi.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (7 Eylül 2026)
KTAMS ağustos ayı açlık sınırını açıkladı
Çeler “Günü kurtaran değil, geleceği kuran bir vizyona ihtiyacımız var”
Ekinci “Siyasi sorumluluk zinciri tek bir bakanla bitmez”
Gemi faciasında hayatını kaybeden Şerif Özdemir'in cenazesi Mersin'de toprağa verildi
İncirli "Geminin geçmiş hasarları, bakım ve onarımları incelenmiş midir?"
İtfaiye Müdürlüğü'nden halka çağrı "Tedbir al, yangını ve felaketi önle”
Holguin'in Kıbrıs ziyareti ertelendi
Beşparmak Düşünce Grubu "Neden Egemen Eşitlik ve Eşit Uluslararası Statü?" konulu panel düzenleyecek


