Patika Doğa Sporları Derneği özel bir şirkete kiralanan ormanlık alanda ağaç sökülmesinin durdurulmasını istedi

Voice Kıbrıs Haber
Patika Doğa Sporları Derneği, İskele bölgesinde özel bir şirkete kiralanan 21 dönüm arazide başlatılan ağaç sökümünün durdurulması çağrısında bulundu.
Dernek'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, bahse konu tahribatın durdurulmasını, sorumlular hakkında hukuki sürecin başlatılması ve kamusal alanlardan toplumun eşit kullanım hakkının korunması talep edildi.
Açıklamada, "İskele’de denize sıfır konumda bulunan 21 dönümlük kamusal orman arazisinin ticari amaçla kiralanması ve ağaçların sökülmesi, kamu vicdanını derinden yaralamıştır. Bu açık tahribat; ormanların nasıl korunamadığına dair somut kanıtlar sunmakta ve uygulamalardaki tutarsızlıklar konusunda ciddi endişeler doğurmaktadır" denildi.
Gecelik kamp için 9 ABD dolar ücret talep edildiğine bunun Anayasa'ya aykırı olduğu belirtilen açıklamada, buna karşın kamusal orman arazilerinin dönüm başına yıllık 40 dolara kiraladığı, bunun kabul edilmez olduğu ifade edildi.
Açıklamada, "Yetkililerin, 10 dönümden fazla alanda ağaçlar sökülürken sessiz kalması ise kamuoyunun yanıt beklediği en temel sorudur" denildi.
Benzer haberler
Featured
Komite gündemindeki karar tasarısı ve yasa tasarısını Genel Kurul'un gündemine sevk etti
Minareliköy’de iş kazası: 28 yaşındaki işçi iş yaralandı
Endonezya'da şiddetli deprem
Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanıp hayatını kaybetmişti, ölüm nedeni belli oldu
UKÜ’den Batı Nil Virüsü için bilimsel çağrı
Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında
Filipinler'deki yolcu feribotunda çıkan yangında ölü sayısı 35'e yükseldi
Çavuşoğlu’ndan sendikalara mesaj “Alışkanlıklarını değiştirmelerini bekliyorduk”
En son hava durumu tahminleri (12 Eylül 2026)


