Parasal hükümlerle konut ve işyerlerinin tahliyesine ilişkin hükümlerin tahsilatı ve icrası ertelendi

Voice Kıbrıs Haber
İcra ve mazbata gibi parasal hükümlerle, konut ve iş yerlerinin tahliyesine ilişkin hükümlerin tahsilatı ve/veya icrası, 31 Aralık 2022'ye kadar ertelendi. Karara ilişkin yasa gücünde kararname, dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.
Bakanlar Kurulu, "Parasal Hükümlerle Konut ve İşyerlerinin Tahliyesine İlişkin Hükümlerin Tahsilatının Ertelenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname"yi onayladı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararname, Cumhuriyet Meclisi'ne sunulacak.
“Parasal Hükümlerle Konut ve İşyerlerinin Tahliyesine İlişkin Hükümlerin Tahsilatının Ertelenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname", Kovid-19 nedeniyle yaşanan sıkıntılar dikkate alınarak halihazırda verilmiş icra ve mazbata gibi parasal hükümlerle, konut ve işyerlerinin tahliyesine ilişkin hükümlerin tahsilatı ve/veya icrasının ertelenmesi ile ilgili kuralları belirlemek amacıyla hazırlandı.
Kararnameye göre, Hukuk Mahkemeleri Usulü Yasası’nın 14’üncü maddesi uyarınca halihazırda verilmiş parasal hükümlerle, konut ve işyerlerinin tahliyesine ilişkin hükümlerin tahsilatı ve/veya icrası, hükümlü borçlunun mahkemeye tek taraflı istida ile başvurması halinde 31 Aralık 2022 tarihine kadar ertelendi.
Aile davalarında verilmiş tazminat ve nafaka hükümlerinin icrası, işçi alacakları, haksız fiil mağdurlarının alacakları ile Hukuk Mahkemeleri Usulü Yasası’nın 53’üncü maddesi uyarınca hükmün tesciline ilişkin ve/veya Tapu ve Kadastro Dairesi nezdinde yapılacak taşınmaz malın icrasına ve satışına yönelik işlemler ise kararnamenin dışında bırakıldı.
Benzer haberler
Featured
ABD'de yaklaşık 39 milyon kişi sel riskine karşı uyarıldı
Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi
Guterres'ten yapay zekâ uyarısı
Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi
Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti
Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli”
Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır"
Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok”
Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte


