Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
"Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” "Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor”
Dolar
Euro
Sterlin

Papa'dan G7 zirvesinde yapay zeka uyarısı!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Papa'dan G7 zirvesinde yapay zeka uyarısı!

G7 Zirvesi'ne katılan Papa Francis, liderlere yapay zeka teknolojisinin tehlikelerine ilişkin uyarılarda bulundu. Bu teknolojinin “insan olarak kimliğimizi algılama biçimimizi” değiştirebileceği uyarısında bulunan Papa Francis, “katil robotlar” olarak bilinen ölümcül otonom silahlar için de acilen yasaklama kararı alınması çağrısında bulundu.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, G7 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ikinci gününde ev sahibi İtalya'nın davetiyle katıldığı Afrika ve Akdeniz/Yapay Zeka ve Enerji Konulu G-7 Yüksek Düzeyli Oturumunda konuşma yaptı.

Oturuma katılarak G7 Zirvesi'ne katılan ilk Papa unvanını alan Papa Francis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu liderlere yapay zeka konusunda uyarı yaptı. Yapay zeka teknolojisinin insanlığın yararına kullanılması konusunda liderlerin sorumluluğa sahip olduğunu söyleyen Papa Francis, “İnsanların kendileri ve yaşamları hakkında karar verme yetilerini ellerinden alarak onları makinelere bağımlı hale getirirsek, insanlığı umutsuz bir geleceğe mahkum etmiş oluruz” dedi.

LİDERLERE YAPAY ZEKA UYARISI

Liderlere yapay zeka teknolojisi çalışmalarına yön verme ve insan onurunu muhafaza etme çağrısında bulunan Papa Francis, “Tam da burada, acilen siyasi eyleme ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

“KATİL ROBOTLAR” İÇİN YASAKLAMA KARARI TALEP ETTİ

Yapay zeka teknolojisini hem büyüleyici hem de dehşet verici olarak tanımlayan Papa Francis, bu teknolojinin “insan olarak kimliğimizi algılama biçimimizi” değiştirebileceği uyarısında bulundu. Yapay zekanın Batı kültürünün egemenliğini perçinleyebileceği ve insan onurunu yok edebileceğini söyleyen Papa Francis, liderlere “katil robotlar” olarak bilinen ölümcül otonom silahlar için acilen yasaklama kararı alınması çağrısında bulundu. Papa Francis, “Bir makine, asla bir insan hayatına son verme imkanına sahip olmamalı” diye konuştu.

Oturumda liderlere seslenen Papa Francis, “Yapay zekayı iyi bir şekilde kullanmak herkesin sorumluluğudur. Ancak bu iyi kullanımı mümkün ve verimli kılacak şartları oluşturmak, siyasetin vazifesidir” ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Dünya
Yunanistan'da art arda depremler 2026-06-07 20:39:00 Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu 2026-06-07 12:38:00 İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti 2026-06-07 11:30:00 ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu 2026-06-07 11:09:00 ABD'de festival alanına silahlı saldırı! 2026-06-07 09:27:00 Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor" 2026-06-07 09:22:00 Ekvador'da yangın: Limandaki 35 tekne küle döndü 2026-06-07 09:14:00 Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' 2026-06-06 21:40:00 ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? 2026-06-06 20:32:00