Pandemi mücadelesi için 91 milyon euro ek bütçe

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Meclisi, Korona salgını sebebiyle zarar gören sektörlere destek olmak amacıyla 91 milyon 700 bin Euro’luk ek bir bütçe onayladı.
Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Rum hükümetinin 2021 yılı içerisinde Korona virüs salgını sebebiyle uygulanan önlemlerin sektörlere etkisini hafifletmek amacıyla dördüncü kez ek bütçe onaylamak zorunda kaldığını, Kıbrıs Rum Meclisi’nin dün 91 milyon 700 bin Euro’luk ek bütçeye onay verdiğini yazdı.
Haberde, ödeneğin 38 milyon Euro’luk kısmının salgınla mücadelede sağlık hizmetleri alımı, PCR, antijen testleri ve aşı alımları ile karantina ücretleri, hasta taşımacılığı vs gibi alanlarda kullanılacağı belirtilirken, 30 milyon Euro’luk kısmının ise yılsonuna kadar gerekecek diğer salgın harcamaları için ayrılacağı vurgulandı.
Ödeneğin 11 milyon 500 bin Euro’luk kısmının turizm bakanlığına aktarılarak turizm sektörüne yönelik desteğin sürdürülmesi amacıyla kullanılacağı belirtilen haberde, 6 milyon 500 bin Euro havayolu şirketlerin desteklenmesi, 5 milyon Euro’luk kısmı ise Ağustos ayı için çalışma hayatının desteklenmesine kullanılacağı vurgulandı.
Habere göre, üzüm yetiştiriciliği ve şarapçılık sektörleri için ise 900 bin Euro ayrıldı.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Ekonomi
Borsa günü yüzde 0,43 değer kaybıyla tamamladı
Güçlü El Nino'nun küresel ekonomiye faturası ağır olabilir
Petrol fiyatları güne yüzde 0,2 artışla başladı
ABD'nin kamu borcu ilk kez 40 trilyon doları aştı
Küresel piyasalarda satış baskısının azalmasıyla pozitif fiyatlamalar öne çıkıyor
Altın 7 bin liraya dayandı: Kar satışları başladı
Döviz kurlarında son durum (20 Ağustos 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026)
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi


