Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ölümlü kazada yeni gelişme: 1 kişi daha tutuklandı! İncirli "Yaşlıların kaliteli ve erişilebilir bakım hizmeti alması en temel önceliğimiz" Girne'de korkutan yangın! Kıbrıs Türk toplumunun ilk hekimlerinden Dr. Şemsi Kazım Erkman hayatını kaybetti Üçlü anlaşmaya ilişkin ortak açıklama “Anlaşma, üç devlet arasındaki savunma işbirliğinin geliştirilmesini öngörüyor" Bağımsızlık Yolu'nun Uluslararası Savaş Karşıtı Konferansı ortak deklarasyonu yayımlandı İspanya tarihinin en büyük orman yangınında New York büyüklüğünde alan küle döndü 64. Mehmetçik Üzüm Festivali’nin 6. gününde spor ve kültür buluştu Meta'nın akıllı gözlükleri İngiltere'de yasaklanıyor Alagadi Fest 2026 bu akşam başlıyor KTTB “Korkunun değil güvenin egemen olduğu bir ülkede yaşamak hepimizin ortak hakkı” KTAMS Temmuz ayı açlık sınırını açıkladı Güney Kıbrıs'ta yıllık enflasyon temmuz ayında geriledi Lapta Gençlik Kampı'nda “Milli Bilinç Kampı” gerçekleştirilecek Esnaf Kefalet Kooperatifi’nden fizyoterapistlere yatırım destek kredisi GSI projesinin imza töreninde Güney Kıbrıs'ın yer almaması yankı uyandırdı LTB'nin Surlariçi Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu Kıbrıslı Rum motosikletliler, Bostancı ve Astromerit kapılarını bugün “kısa süreliğine kapatacak” KTOEÖS “Okullarda PDR ve özel eğitim ihtiyaçları görmezden geliniyor” Pazar günü bazı yollar 3 saatliğine trafiğe kapatılacak! Ölümlü kazada yeni gelişme: 1 kişi daha tutuklandı! İncirli "Yaşlıların kaliteli ve erişilebilir bakım hizmeti alması en temel önceliğimiz" Girne'de korkutan yangın! Kıbrıs Türk toplumunun ilk hekimlerinden Dr. Şemsi Kazım Erkman hayatını kaybetti Üçlü anlaşmaya ilişkin ortak açıklama “Anlaşma, üç devlet arasındaki savunma işbirliğinin geliştirilmesini öngörüyor" Bağımsızlık Yolu'nun Uluslararası Savaş Karşıtı Konferansı ortak deklarasyonu yayımlandı İspanya tarihinin en büyük orman yangınında New York büyüklüğünde alan küle döndü 64. Mehmetçik Üzüm Festivali’nin 6. gününde spor ve kültür buluştu Meta'nın akıllı gözlükleri İngiltere'de yasaklanıyor Alagadi Fest 2026 bu akşam başlıyor KTTB “Korkunun değil güvenin egemen olduğu bir ülkede yaşamak hepimizin ortak hakkı” KTAMS Temmuz ayı açlık sınırını açıkladı Güney Kıbrıs'ta yıllık enflasyon temmuz ayında geriledi Lapta Gençlik Kampı'nda “Milli Bilinç Kampı” gerçekleştirilecek Esnaf Kefalet Kooperatifi’nden fizyoterapistlere yatırım destek kredisi GSI projesinin imza töreninde Güney Kıbrıs'ın yer almaması yankı uyandırdı LTB'nin Surlariçi Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu Kıbrıslı Rum motosikletliler, Bostancı ve Astromerit kapılarını bugün “kısa süreliğine kapatacak” KTOEÖS “Okullarda PDR ve özel eğitim ihtiyaçları görmezden geliniyor” Pazar günü bazı yollar 3 saatliğine trafiğe kapatılacak!
Dolar
Euro
Sterlin

Özyiğit'ten Sert Eleştiri: Kenara Çekilin

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Özyiğit'ten Sert Eleştiri: Kenara Çekilin

ÖZYİĞİT: “HÜKÜMETİN TOPLUMUN SORUNLARINI ÇÖZME GİBİ BİR GAİLESİ YOK”

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ulusal Birlik Partisi -Demokrat Parti (UBP-DP) koalisyon hükümetinin toplumun sorunlarını çözme gibi bir gailesi olmadığını savundu.

Ülkede yaşamın her alanında ciddi çıkmaz yaşandığını, eğitim ve sağlık başta olmak üzere, devletin insanlarına karşı temel görevlerini yerine getirmekten uzak olduğunu savunan Özyiğit, ekonomik plansızlığa Türk Lirası’nın değer kaybı ve zamların da eklenmesiyle toplumun büyük çoğunluğunun ekonomik kriz yaşadığını söyledi. TDP’den yapılan açıklamaya göre, Özyiğit hükümeti eleştirerek, toplumun sorunlarına çare üretmesi gereken ancak başaramayan hükümetin, hepimizle dalga geçer gibi gündem değiştirmeye çalıştığını savundu. "İNSANLARIMIZ AY SONUNU GETİREMİYOR, HÜKÜMET PARTİCİLİK OYNUYOR" Cemal Özyiğit, toplumun büyük çoğunluğu ay sonunu getirmekte zorlanırken, önlem alması gereken hükümetin Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın 15 gündür ülkede olmadığını, büyük ortağın ise erken seçimi tartışır gibi görünerek gündem saptırma peşinde olduğunu ileri sürdü. Özyiğit, “Erken seçim kararı alınacaksa bir an önce alınsın, alınmayacaksa da parti çıkarları için vakit harcayacaklarına, ciddiyetle görevlerinin başında durup halkın sorunları için çalışma yapsınlar” dedi. UBP-DP Hükümeti’nin bugüne kadar zam ve partizanca istihdam yapmaktan başka icraatı olmadığını savunan Özyiğit, “Toplumun büyük çoğunluğu fakirleşmiş, borçlarına borç eklemiş, hükümetin ise umurunda bile değil” diye konuştu. "KENARA ÇEKİLİN, BİZ GEREKENİ YAPARIZ" Cemal Özyiğit, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın 'Dövizdeki dalgalanma devam ettiği sürece bütçe olanakları çerçevesinde önlem almanın kolay olmadığını' söylediğini anımsattı. Özyiğit, Denktaş’a seslenerek "Döviz dalgası ve yaptığınız zamların dalgası vatandaşı yuttu, farkında bile değilsiniz. Üstelik alacak önleminiz olmadığını söylüyorsunuz. Bu kötü günlerde yapacak bir şeyiniz yoksa neden o koltukları işgal ediyorsunuz? Eğer ülkeyi kurtaracak planınız yoksa kenara çekilin, bu toplumun önünü açın, bizler gerekeni yaparız" ifadelerini kullandı. "YENİ İFLASLAR KAPIDA" TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hayatın ciddi anlamda pahalılaştığı, alım gücünün düştüğü bir dönemde zaten yeterli olmayan asgari ücrete yalnızca 162 TL zam yapılması ile asgari ücretle çalışanların aileleriyle birlikte yine açlığa mahkum edildiğini de kaydetti. Son 10 yılın resmi rakamlarına bakıldığında toplumun büyük çoğunluğunun fakirleştiğini, fakirleştikçe borçlandığını, alım gücünün düşüp sınıflar arası farkın açıldığını, ithalat-ihracat dengelerinin yerlerde gezdiğinin görüldüğünü belirten Özyiğit, bu durumun sürmesi halinde özel sektörde iflasların ve çek yasaklarının daha da artmasının kaçınılmaz olacağı uyarısında bulundu. Hükümetin bir kriz masası oluşturarak ivedi önlemler alması gerektiğini kaydeden Özyiğit,"Bu konuda zaten çok geç kalınmıştır, vatandaş daha fazla mağdur edilmemelidir, TDP olarak bizler de muhalefette olsak bile, olası kurtarma planına katkı koymaya hazırız" dedi.

Benzer haberler

Politika
Cumhurbaşkanı Tatar, New York öncesinde siyasi partilerle bir araya geldi 2 Nis 2024 10:21 Hasipoğlu: "Rumlar bizimle hiçbir şekilde eşit statüyü kabul etmiyor" 26 Mar 2024 08:45 İncirli “Af getirmeyi aklınızdan bile geçirmeyin” 19 Mar 2024 13:46 Meclis'te stabil para birimi tartışıldı 13 Haz 2023 13:05 Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı 12 Nis 2022 08:39 Tasarılara ivedilik istemlerinde tartışmalar yaşandı 11 Nis 2022 12:00 "Yama olma ve ileride yok olma macerasına girecek halimiz yok" 9 Tem 2021 08:30 Erhürman "Yönetim ciddiyetini bu kadar sarsan hiçbir hükümet görülmedi” 28 Haz 2021 12:46 Özersay "Hükümet, bazı pazarlıklarla, teamül ve hukuku göz ardı ederek kuruldu" 28 Haz 2021 12:41