Özkunt "Bu sınavın telafisi yok; dersinize iyi çalışın”

Voice Kıbrıs Haber
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, yaptığı haberlerden dolayı ölümle tehdit edilen Gazeteci Ayşemden Akın ve Emine Yüksel’in, devlet tarafından yeterli şekilde korunmamasının izahı güç bir sorumsuzluk örneği olduğunu vurguladı Özkunt: Akın’ı ve Yüksel’i koruma konusundaki isteksizlik, izahı güç bir sorumsuzluk örneği Yazılı açıklama yapan Özkunt, önemli bir gazetecilik örneği sergileyerek, KKTC’deki ve Türkiye’deki kara para trafiğine ilişkin iddiaları kamuoyunun dikkatine getiren Ayşemden Akın ve Emine Yüksel’in, tehditlerle susturulmak istenmesi karşısında sergilenen tutumun kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.
Devletin, Akın ve Yüksel’in can güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu hatırlatan Özkunt, “Hükümetin ve ilgili birimlerin, bir süredir tehdit alan Akın’ı ve Yüksel’i koruma konusundaki isteksizliği, izahı güç bir sorumsuzluk örneğidir” dedi. “Tehdit edenlerin açığa çıkarılması da hayati önemdedir” Akın’ın ve Yüksel’in etkin biçimde korunması kadar, kendisine tehdidi yönelten mihrakların açığa çıkarılmasının da hayati önemde olduğunu, ilgili tüm kurumların bu konuda titiz bir çalışma yürütmesi, tehdidin kaynaklarına ulaşması ve sorumluları yargıya havale etmesi gerektiğini kaydeden Özkunt, özgür basının mafya yöntemleriyle engellenmesinin başlı başına toplumsal bir sorun olduğunun altını çizdi.
Özkunt, “Basın mensuplarının görevlerini özgürce yapabilmelerini sağlayacak koşulların temini, demokratik toplum düzeni açısından vazgeçilmezdir” ifadelerini kullandı. “Bu sınavın telafisi yok; dersinize iyi çalışın” Başta polis olmak üzere tüm birimlerin bir an önce olayın ciddiyetini idrak etmesi ve görevlerinin gereklerini yapmak zorunda olduğunun farkına varması gerektiğine işaret eden Özkunt, bu konuda en ufak bir ihmalin bile affının söz konusu olamayacağını belirtti Özkunt, “Gazetecisini mafyanın insafına terk eden hiçbir otorite, bu toplumu temsil etme yeterliliğine sahip değildir.
Buradan tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz: Hepiniz büyük bir sınavdasınız, bu sınavın telafisi yok; dersinize iyi çalışın” dedi.
Benzer haberler
Featured
Trump "Tüm İran'ı havaya uçurabilirim"
Başbakanlık "Aile yakınına gerekli bilginin verilmesinin ardından basına açıklama yapıldı"
Özdenefe "Sayıştay’ın hız tespit kameraları raporundaki bulgular ceza hukuku bakımından incelenmeli"
AB veri kurumundan Google'a 403 milyon euro ceza
Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Eylül 2026)
CNN, Politico ve MS NOW'dan dava: Beyaz Saray yasağı mahkemeye taşınıyor
Yunanistan'da bir haftada Batı Nil virüsü nedeniyle 3 kişi öldü, 46 yeni vaka tespit edildi
Borsa günü yüzde 0,40 değer kazanarak tamamladı
DAÜ Rektörlüğünden toplu iletişim sisteminin kullanılmasının engellendiği iddialarına yanıt



