Özkızan "Asgari ücretlinin yüzünü hiçbir hükümet güldürmedi"

Voice Kıbrıs Haber
Bağımsızlık Yolu Omorfo Bölge Sorumlusu Celal Özkızan, asgari ücret artışlarının yıllardır hayat pahalılığının altında tutulduğuna dikkat çekerek, bunun tek tek hükümetlerin tercihi değil, ülkenin ultrazenginleri tarafından dayatılan genel bir sermaye politikası olduğunu vurguladı.
Özkızan, İrsen Küçük, Yorgancıoğlu, Kalyoncu, Özgürgün, Erhürman-Çeler-Denktaş-Özersay ve Tatar hükümetlerinin tamamında asgari ücrete hayat pahalılığının altında artış verildiğini hatırlattı. Bu durumun, sermaye yanlısı siyaset izleyen tüm partilerin aynı politikayı sürdürdüğünün açık göstergesi olduğunu ifade etti.
Sorunun kaynağının sermaye yanlısı politikalar olduğunu belirten Özkızan, çözümün ise halktan yana bir politika ile mümkün olacağını söyledi. Özkızan, Bağımsızlık Yolu’nun somut çözüm önerilerini sıralayarak “Asgari Ücret Tespit Komisyonu lağvedilmeli, asgari ücret en düşük kamu maaşına eşitlenmeli ve her iki ayda bir hayat pahalılığı oranında artırılmalıdır.” dedi.
Desteklenen siyasi partilerin gerçekten halktan yana olup olmadığının bu somut öneriler üzerinden anlaşılabileceğini vurgulayan Özkızan, “Eğer bir parti bu halk yanlısı politikayı savunmuyorsa, halkı kandırıyor demektir. Büyük muhalif söylemler, hükümeti eleştiren nutuklar tek başına anlamlı değildir. Somut çözüm önerisi sunmayan, “bize oy verin, sonra düzeltiriz” diyen anlayış halkı oyalamaktadır” dedi.
Sorunun ve çözümün açık olduğunu ifade eden Özkızan, halka çağrıda bulunarak, “Desteklediğiniz siyasi partilere sorun: “Asgari ücret en düşük kamu maaşına eşitlensin mi?” Evet mi, hayır mı? Cevap nettir. Taraflar da nettir” ifadelerini kullandı.
Benzer haberler
Featured
Erhürman "Bu halkın görünmez kılınmasına, dünyayla buluşmasının engellenmesine asla göz yummayacağım. Sözüm sözdür!”
Norveç Kralı Harald 89 yaşında hayatını kaybetti
Harmancı, 16. Uluslararası Halk Dansları Festivali konuk ekiplerini kabul etti
Serdaroğlu "Sevgi Evleri’ne istihdam beklenirken bir personel başka yere görevlendiriliyor”
Sanatçı Mine Okur, Ankara'da sergi açıyor
5. Umudumuz Gelecek Festivali “Toplumsal Mücadele Paneli" ile başladı
Borsa güne 0,22 azalışla başladı
Lefkoşa'da bazı caddeler pazar gününden itibaren trafiğe kapatılacak
KTTB "Sağlık sistemimiz tarihinin en ağır dönemini yaşamaktadır"


