Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Alayköy Sanayi Bölgesi'nde yangın: İlk belirleme göre 600 metrekarelik alandaki malzemeleri küle döndü “Resmin Kamusal Hafızası” sergisine öğrenci turları ve sanatçı buluşmaları düzenlenecek Eski İngiltere Başbakanı Starmer'ın istifasıyla boşalan milletvekilliği koltuğu için seçim başladı Komitede onaylanan Patlayıcı Maddeler Yasa Tasarısı Meclis'e sevk edildi KTTB’den sınıf geçme düzenlemesine tepki “Eğitimin başarısı sınıf geçmekle ölçülmez” Yeni Erenköy İlkokulu’na çardak inşaa edildi KTTB’den El-Sen'e destek “İşçi sağlığı ve güvenliği her çalışanın hakkı” Meclis, bir sonraki toplantının 26 Ekim'de yapılmasına karar verdi Alayköy Sanayi Bölgesi'ndeki büyük yangına müdahale sürüyor CTAF Tatbikatı-26 başladı Güney Kıbrıs'ta dizel fiyatlarında rekor Tuğcu “Yazılı taahhütler verilsin, hemen grevi kaldıralım” Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda grev yapacak Meclis, yasama ve denetim gündemiyle toplandı Petrol İşçileri Sendikası’nın Kıbrıs Türk Petrolleri’ndeki uyarı grevi devam ediyor Kıbrıs Rum polisinin yeni birimi resmi olarak faaliyetlerine başlıyor Çeler “Hedef Meclis’te ve yerel yönetimde güçlü TDP” Kıbrıslı Türk fotoğrafçı İsmail Gökçe’nin fotoğraf hayatı belgesele dönüşüyor Güney'de taşınmaz mal satışlarında yüzde 14'lük artış İnfazdan sağ kurtulan idam mahkumunu neler bekliyor? Alayköy Sanayi Bölgesi'nde yangın: İlk belirleme göre 600 metrekarelik alandaki malzemeleri küle döndü “Resmin Kamusal Hafızası” sergisine öğrenci turları ve sanatçı buluşmaları düzenlenecek Eski İngiltere Başbakanı Starmer'ın istifasıyla boşalan milletvekilliği koltuğu için seçim başladı Komitede onaylanan Patlayıcı Maddeler Yasa Tasarısı Meclis'e sevk edildi KTTB’den sınıf geçme düzenlemesine tepki “Eğitimin başarısı sınıf geçmekle ölçülmez” Yeni Erenköy İlkokulu’na çardak inşaa edildi KTTB’den El-Sen'e destek “İşçi sağlığı ve güvenliği her çalışanın hakkı” Meclis, bir sonraki toplantının 26 Ekim'de yapılmasına karar verdi Alayköy Sanayi Bölgesi'ndeki büyük yangına müdahale sürüyor CTAF Tatbikatı-26 başladı Güney Kıbrıs'ta dizel fiyatlarında rekor Tuğcu “Yazılı taahhütler verilsin, hemen grevi kaldıralım” Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda grev yapacak Meclis, yasama ve denetim gündemiyle toplandı Petrol İşçileri Sendikası’nın Kıbrıs Türk Petrolleri’ndeki uyarı grevi devam ediyor Kıbrıs Rum polisinin yeni birimi resmi olarak faaliyetlerine başlıyor Çeler “Hedef Meclis’te ve yerel yönetimde güçlü TDP” Kıbrıslı Türk fotoğrafçı İsmail Gökçe’nin fotoğraf hayatı belgesele dönüşüyor Güney'de taşınmaz mal satışlarında yüzde 14'lük artış İnfazdan sağ kurtulan idam mahkumunu neler bekliyor?
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Özersay mal varlığını açıkladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Özersay mal varlığını açıkladı
Reklam
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri eski Bakanı Kudret Özersay kendisinin görevini devretmesinin ardından kendisinin ve eşinin mal varlığını açıkladı.
Özersay'ın sosyal medyadan yaptığı açıklaması şu şekilde:
"5 yıl önce Cumhurbaşkanlığı seçimine aday olduğumda MAL BEYANI yapmış, mal varlığımı, borcumu ve her ikisinin de kaynağını kamuoyu ile şeffaf şekilde paylaşmıştım. Hesap verebilir bir siyaset anlayışıyla sonraki yıllarda seçim öncesinde mal beyanı, seçim ertesinde seçim harcaması beyanı ve aldığımız görevler ertesinde de mal beyanı yapmaya devam ettik.
Yaklaşık üç yıl önce Bakanlık görevini alırken benim ve eşimin mal varlığını (taşınmaz mal ve banka mevduat) ve borçlarımızı mal beyanı ile açıklamıştım. Bakan olarak görev yaptığım üç yıl boyunca mal varlığımda olan değişiklik, eşimin ve benim önceki araçlarımızı verip bankadan aldığımız iki ayrı taşıt kredisi ile yeni borç edinmemiz ve araçlarımızı yenilememiz oldu (detayı aşağıda).
Bugün itibariyle görevimi iade ettiğim için aşağıda mal beyanımı güncellenmiş olarak paylaşıyorum.
Alnım açık bu yolu yürümeye #devam ediyorum.
MAL VARLIĞIMIZ VE BORCUMUZ
1- Girne Balabayıs’ta bir ev (daha önce Kermiya bölgesinde bulunan apartman dairemizi satarak ve bankadan 10 yıllığına borç alarak 2016 yılında satın almıştık. (Devam eden borç bilgileri aşağıdadır)
2- Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde apartman dairesi (eşimin adına kayıtlı, 8 yıl önce satın almıştık);
3- Lefkoşa Kermiya bölgesinde bir arsa (Şehit çocuğu arsası-adıma kayıtlı);
4- Mağusa aşağı Maraş’ta bir tarla (bir dönüm, iki evlek-puan karşılığı-adıma kayıtlı);
5- Lefkoşa Yenişehir bölgesinde annem Sadiye Özersay’a ait evde kardeşlerimle birlikte hisse (2/7 hisse);
6- Şahsıma ait Volswagen Tiguan marka araç (taşıt kredisiyle iki yıllığına borçlanarak aldım, borç bilgileri aşağıdadır);
7- Eşime ait Volswagen T-roc marka araç (taşıt kredisiyle üç yıllığına borçlanılarak alındı, borç bilgileri aşağıdadır)
8- Gelirim, şu anda 2018 Ocak ayından bu yana milletvekili olarak aldığım maaştır. Milletvekili olmazdan önce 16 yıl boyunca Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde sözleşmeli öğretim üyesi olarak çalışmaktaydım ve maaş gelirim vardı. (1996-2003 arası da Ankara
Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalıştım);
9- Eşimin geliri Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda Dramaturg olarak aldığı maaşıdır (Son 15 yıldır
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda çalışmaktadır);
10- vadesiz mevduat hesabımda (şahsıma ait ) yaklaşık 24 bin TL bulunmaktadır.
BORÇLARIMIZ:
11- KONUT KREDİSİ: kalan miktar: 120 bin TL, kalan süre: 5 yıl.
12- TAŞIT KREDİSİ: 58 bin TL, kalan süre 2 yıl.
13- TAŞIT KREDİSİ: (eşime ait borç) 110 bin TL, kalan süre: 2,5 yıl."
Voice of the Island/SM

Benzer haberler

Featured
Alayköy Sanayi Bölgesi'nde yangın: İlk belirleme göre 600 metrekarelik alandaki malzemeleri küle döndü 8 Eki 2026 15:20 “Resmin Kamusal Hafızası” sergisine öğrenci turları ve sanatçı buluşmaları düzenlenecek 8 Eki 2026 15:13 Eski İngiltere Başbakanı Starmer'ın istifasıyla boşalan milletvekilliği koltuğu için seçim başladı 8 Eki 2026 15:00 Komitede onaylanan Patlayıcı Maddeler Yasa Tasarısı Meclis'e sevk edildi 8 Eki 2026 14:51 KTTB’den sınıf geçme düzenlemesine tepki “Eğitimin başarısı sınıf geçmekle ölçülmez” 8 Eki 2026 14:48 Yeni Erenköy İlkokulu’na çardak inşaa edildi 8 Eki 2026 14:28 KTTB’den El-Sen'e destek “İşçi sağlığı ve güvenliği her çalışanın hakkı” 8 Eki 2026 14:19 Meclis, bir sonraki toplantının 26 Ekim'de yapılmasına karar verdi 8 Eki 2026 14:15 Alayköy Sanayi Bölgesi'ndeki büyük yangına müdahale sürüyor 8 Eki 2026 14:09