Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Baykallı “Kıbrıs’taki statüko yeni krizlere gebedir” Erhürman: “Prosedürel karar, TMK’nın etkililiği ve mülkiyet rejimi açısından olumsuzluk yaratmadı” Güney Kıbrıs’ta Mavi Bayraklı plaj sayısı 56’ya ulaştı Hamitköy tarla, Haspolat’ta arazi yangını! İçişleri Bakanlığı duyurdu "Ercan çevresindeki dron uçuş yasağı bir ay daha uzatıldı" Kontrolden çıkan araç su kanalına düştü, sürücü yaralandı! Gönyeli'de 22 yaşındaki genç ölü olarak bulundu! Sendikalardan hükümete 15 Eylül'e kadar süre Alkollü sürücünün neden olduğu kazada araçlar birbirine girdi Dinçyürek “Fizyoterapi hizmetlerinin yaygınlaştırılması için ortak yol haritası belirlendi” Rallinin nabzı bu pazar İnönü’de atacak Nöbetçi eczaneler (11 Haziran 2026) T.C Merkez Bankası faiz kararını açıkladı AB'nin Göç ve İltica Paktı yarın yürürlüğe giriyor Girne’de “Dünya Yoga Günü” etkinliği düzenleniyor Erhürman “Bu memleketin çocuklarını dünyada görmezden gelemeyecekleri bir noktaya gitmek zorundayız" Denktaş “Borcu borçla kapatma dönemi sona erecek… Vergiler aşağı çekilecek” Pakistan'ın Azad Cammu Keşmir bölgesindeki helikopter kazasında 22 asker öldü İncirli “Bu ülke değişecek, halk kazanacak” Erhürman “Kıbrıs sorununda başladığımız noktanın çok daha ilerisindeyiz” Baykallı “Kıbrıs’taki statüko yeni krizlere gebedir” Erhürman: “Prosedürel karar, TMK’nın etkililiği ve mülkiyet rejimi açısından olumsuzluk yaratmadı” Güney Kıbrıs’ta Mavi Bayraklı plaj sayısı 56’ya ulaştı Hamitköy tarla, Haspolat’ta arazi yangını! İçişleri Bakanlığı duyurdu "Ercan çevresindeki dron uçuş yasağı bir ay daha uzatıldı" Kontrolden çıkan araç su kanalına düştü, sürücü yaralandı! Gönyeli'de 22 yaşındaki genç ölü olarak bulundu! Sendikalardan hükümete 15 Eylül'e kadar süre Alkollü sürücünün neden olduğu kazada araçlar birbirine girdi Dinçyürek “Fizyoterapi hizmetlerinin yaygınlaştırılması için ortak yol haritası belirlendi” Rallinin nabzı bu pazar İnönü’de atacak Nöbetçi eczaneler (11 Haziran 2026) T.C Merkez Bankası faiz kararını açıkladı AB'nin Göç ve İltica Paktı yarın yürürlüğe giriyor Girne’de “Dünya Yoga Günü” etkinliği düzenleniyor Erhürman “Bu memleketin çocuklarını dünyada görmezden gelemeyecekleri bir noktaya gitmek zorundayız" Denktaş “Borcu borçla kapatma dönemi sona erecek… Vergiler aşağı çekilecek” Pakistan'ın Azad Cammu Keşmir bölgesindeki helikopter kazasında 22 asker öldü İncirli “Bu ülke değişecek, halk kazanacak” Erhürman “Kıbrıs sorununda başladığımız noktanın çok daha ilerisindeyiz”
Dolar
Euro
Sterlin

'Özelleştirme Yasası kapsamındaki çalışanın atanmasında hiçbir sıkıntı yok'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Özelleştirme Yasası kapsamındaki çalışanın atanmasında hiçbir sıkıntı yok'

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAK-SEN) Genel Sekreteri Fırat Yılmaz, Özelleştirme Yasası kapsamında görev yapmakta olan bir çalışanın Özel Kalem Müdürü mevkiine atanmasına itiraz eden bir sendika başkanını eleştirdi. Yılmaz, “Konuyu gerçeklere aykırı olarak gündeme taşıyan sendikal yaklaşımı, hukuki boyutunu araştırmadan medyaya taşıyan habercilik anlayışını kınıyoruz” dedi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, mevzuatın bakana son derece yakın noktada çalışacak, resmi ve özel yazışmaları, şifre ve protokol işlerini yerine getirme görevleri icra edecek Özel Kalem Müdürleri için yeterli ve gerekli esnekliği sağladığını ifade etti Yılmaz, şunları kaydetti: “Devletin ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının genel yönetim ilkelerine göre yürütmekle yükümlü olduğu kamu hizmetlerinin gerektirdiği asıl ve sürekli görevleri yerine getirenler kamu görevlisidir. Burada anahtar kelime asıl ve sürekli kamu görevi ifadesidir. Özelleştirme Yasası kapsamında çalışanlar süreklidir, ancak asıl kamu görevlisi değildir. Dolayısı ile 53/1977 Sayılı Üst Kademe Yöneticileri Yasası’nın 9. maddesi tahtında ‘asıl ve sürekli kamu görevlisi olmayan’ özelleştirme personelinin de şimdiye kadar kamu görevlisi statüsünde olmadan Özel Kalem Müdürlüğü mevkiine atanan pek çok emsali gibi atanmasında hiçbir sıkıntı yoktur.” Sendikaların emek ve emekçi düşmanlığı yapmaması gerektiğini belirten Yılmaz açıklamasında, “Bu sendikal bilince de aykırıdır. HAK-SEN bu noktada, Bakanın yaptığı atamayı değil, atanan ve çalışanın mevzuata uygun olduğu noktasında konunun altını çizmek için müdahildir” ifadelerine yer verdi. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Baykallı “Kıbrıs’taki statüko yeni krizlere gebedir” 2026-06-11 19:55:00 Erhürman: “Prosedürel karar, TMK’nın etkililiği ve mülkiyet rejimi açısından olumsuzluk yaratmadı” 2026-06-11 19:03:00 Güney Kıbrıs’ta Mavi Bayraklı plaj sayısı 56’ya ulaştı 2026-06-11 18:45:00 Hamitköy tarla, Haspolat’ta arazi yangını! 2026-06-11 18:13:00 İçişleri Bakanlığı duyurdu "Ercan çevresindeki dron uçuş yasağı bir ay daha uzatıldı" 2026-06-11 18:10:00 Kontrolden çıkan araç su kanalına düştü, sürücü yaralandı! 2026-06-11 18:00:00 Gönyeli'de 22 yaşındaki genç ölü olarak bulundu! 2026-06-11 17:43:00 Sendikalardan hükümete 15 Eylül'e kadar süre 2026-06-11 17:42:00 Alkollü sürücünün neden olduğu kazada araçlar birbirine girdi 2026-06-11 17:33:00