"Özel gereksinimli bireyler eğitim yasası yaşam bulacak"

Voice Kıbrıs Haber
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları 23 Ocak erken genel seçimlerine yönelik çalışmaları çerçevesinde ALGIM Özel Eğitim Merkezi ile Özgür Adımlar Özel Eğitim Merkezini ziyaret etti. Eğitim Merkezleri yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, özel gereksinimli bireylerin yaşadıkları sorunlar ile eğitim merkezlerinin sıkıntıları başta olmak üzere eğitim üzerine değerlendirmelerde bulunuldu, TDP’nin bu konulara yönelik plan ve projeleri aktarıldı.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, modern, bilimsel, laik, ücretsiz, planlı ve herkes için eşit bir eğitimin kendileri için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.
TDP olarak hükümette bulundukları dönemde Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Yasası’nı paydaşlarla birlikte uzun ve detaylı bir çalışmadan sonra tamamladıklarını ancak hükümetin bozulmasıyla hayata geçiremediklerini, kendilerinden sonra gelen hükümetlerin de önceliğinin bu olmadığını belirten Özyiğit, söz konusu yasayı geçirerek, gereken tüm yapısal iyileştirmeler ile bu alanda yaşanan dezavantajları ortadan kaldırmakta kararlı olduklarını vurguladı.
Hükümette oldukları dönemde bakanlık bünyesinde ayrılan hane halkına yardım kaleminin bir kuruşunu bile kullanmadıklarını ve özel gereksinimli bireyler için 2 adet çağdaş araç aldıklarını anımsatan Özyiğit, “Bizim bu konuya hassasiyetimiz sözde değil, icraatta olmuştur. Bunu da görev süremiz boyunca ispatladık” dedi.
Eğitimdeki sorunları çok iyi bildiklerini belirterek, planlı adımlarla eğitimdeki sorunları çözeceklerini vurgulayan Özyiğit, TDP’nin 23 Ocak'ta halkın desteği ile güçlü bir şekilde hükümette yer almasıyla birlikte, katılımcılık anlayışı ile hareket edileceğini, ilgili tüm paydaşların talep ve görüşlerinin dinlenerek ihtiyaç duyulan adımların atılacağını ifade etti.
Benzer haberler
Featured
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam!
KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas”
Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu
Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek
İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur”
Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı"
Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil"
Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir"
Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu"


