Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Haziran 2026) Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması “Doğaya Dokun, İz Bırakma” temasıyla etkinlik düzenleniyor DAÜ, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 691’inci sırada yer aldı Alas “Güngör yangını uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek ciddi bir kriz" Borsa günü yüzde 2,82 değer kazanarak tamamladı Dışişleri Bakanlığı "Mesnetsiz ithamlar ve gerçekleri yok sayan değerlendirmeleri reddediyoruz" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasında 9 sanığa tahliye kararı İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde sabit tuttu “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Haziran 2026) Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması “Doğaya Dokun, İz Bırakma” temasıyla etkinlik düzenleniyor DAÜ, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 691’inci sırada yer aldı Alas “Güngör yangını uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek ciddi bir kriz" Borsa günü yüzde 2,82 değer kazanarak tamamladı Dışişleri Bakanlığı "Mesnetsiz ithamlar ve gerçekleri yok sayan değerlendirmeleri reddediyoruz" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasında 9 sanığa tahliye kararı İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde sabit tuttu “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı!
Dolar
Euro
Sterlin

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öğrencileri bahar dönemi etkinliklerine devam ediyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öğrencileri bahar dönemi etkinliklerine devam ediyor

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öğrencileri tasarladıkları rengarenk maskelerle baharı karşıladı. Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öğrencileri, ücretsiz ve çevrimiçi gerçekleştirilen bahar dönemi etkinliklerine devam ediyor. Bu hafta 6-8 yaş Dünya, 9-11 yaş Güneş ve 12-15 yaş Galaksi grubu öğrencileri baharı rengarenk boyadıkları maske ve şapkalarla karşıladı. Öğrenciler, eğitim programına konuk olarak davet edilen şair-yazar Ayşe Tural ile de keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler. “Haftanın Bilim İnsanı” etkinliğinde ise tarihin en büyük mucitlerinden Nikola Tesla’nın hayat hikayesi ve icatları hakkında bilgi edindiler.  Rengarenk Maske ve Şapkalarla Bahar Çoşkusu  Pandemi sürecindeki hareketsizliği ortadan kaldırmak ve güne daha canlı, daha enerjik başlamak için dans edilerek başlanan eğitim programında Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öğrencileri, ilk baharın gelişini tasarladıkları rengarenk maske ve şapkalarla kutladı. Kendi maskelerini ve şapkalarını tasarlarken iç dünyalarını yansıtan öğrenciler hem eğlendi, hem de sanat becerilerini geliştirme fırsatı yakalamış oldu. Öğrenciler, tasarladıkları maske ve şapkaları, ilerleyen dönemde Özay Günsel Çocuk Üniversitesi'nde yapılacak ilkbaharı karşılama partisinde kullanacak.  Haftanın Konuğu Yazar ve Şair Ayşe Tural  21 Mart dünya şiir günü nedeniyle öğrencilerin edebiyata ilgi duymasını sağlamak için düzenlenen etkinlikte de aynı zamanda kültür sanat programları hazırlayarak sunan, şair ve yazar Ayşe Tural ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Öğrenciler şair ve yazar olabilme yolundaki zorlukları, yazar olmanın keyifli yanlarını ve yazarın esinlendiği doğa unsurlarını dinlediler. Haftanın Bilim İnsanı Nikola Tesla Matematiğin günlük yaşamdaki yerini öğretmeyi ve matematik ile ilgili başarısızlık korkusunu aşmayı hedefleyen “Dostum Matematik” etkinliğinde bu hafta "pi" sayısı üzerinde duruldu. Dünya bilim tarihini değiştiren buluşları nedeniyle en çok merak edilen isimlerden olan Nikola Tesla ise Özay Günsel Çocuk Üniversitesi'nde bu haftanın bilim insanı olarak tanıtıldı. Hayatı ve yaptığı icatlar ile modern dünyayı şekillendiren isimlerden biri olan Nikola Tesla’nın alternatif akım, enerji, ışıklandırma sistemleri hakkında bilgi edinen öğrenciler, Tesla’nın yaşam hikayesinden de oldukça etkilendi.   

Benzer haberler

Featured
Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu 2026-06-18 21:44:00 ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı 2026-06-18 21:39:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Haziran 2026) 2026-06-18 21:27:00 Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi 2026-06-18 21:21:00 Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması 2026-06-18 21:14:00 “Doğaya Dokun, İz Bırakma” temasıyla etkinlik düzenleniyor 2026-06-18 20:58:00 DAÜ, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 691’inci sırada yer aldı 2026-06-18 20:49:00 Alas “Güngör yangını uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek ciddi bir kriz" 2026-06-18 20:26:00 Borsa günü yüzde 2,82 değer kazanarak tamamladı 2026-06-18 20:07:00