"Önlemler gerekli ama girişler akışkan olmalı"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Covid-19 salgınına karşı Ercan Havalimanı’nda alınan sağlık önlemlerini eleştirerek, bu önlemlerin KKTC’ye gelişleri caydırıcı bir nitelik kazandırdığını ve turizm faaliyetlerini imkansız hale getirerek sektörü olumsuz şekilde etkilediğini öne sürdü.
Birlik tarafından yapılan açıklamada, Havalimanı’nda ve kara giriş kapılarında Covid-19 önlemlerinin daha seri ve girişteki akışkanlığı koruyacak şekilde uygulanması gerektiği belirtildi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ile Sağlık Bakanı’nın da bu şikayetler üzerine yerinde denetimde bulundukları ancak herhangi bir değişiklik olmadığı belirtilen açıklamada, yetkililer tekrardan gerekli önlemleri almaya çağrıldı.
Açıklamada, ülkenin başlıca gelir kaynaklarından biri olan turizm faaliyetlerinin devam ettirilmesine ve binlerce insanın ekmek parasının bu faaliyetlere bağlı olduğuna vurgu yapılarak, “Bu faaliyetlerin devam ettirilebilmesi ise Covid-19 salgınına karşı alınan önlemlerin açık ve net olmasına, bu önlemlerin yeknesak ve seri bir şekilde uygulanmasına bağlıdır. Kimseyi, içeriye alınıp alınmayacağının belli olmadığı, giriş kapısından geri çevrilme olasılığı veya kapıda saatlerce bekleme tehlikesi olan bir ülkeye davet edemez; o kişilere böyle bir ülkeye seyahat etmeyi öneremezsiniz” denildi.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026)
Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği…
Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik"
Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor
Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı!
Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız”
Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı!
Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor
Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda!


